torstai 6. marraskuuta 2014

Kaksi päivää herkkuja, viisi päivää kaidalla tiellä

Herkkukaverini
5,5 viikkoa sitten kyllästyin (jälleen) liialliseen sokerinsyömiseen ja päätin (jälleen) yrittää vähentää sitä. Jotta en menisi liian kaidalle tielle, päätin pitää viikossa 2 herkkupäivää ja lisänä erityiset poikkeuspäivät. Kaikkina muina päivinä sokerin syöminen on kiellettyä, ei edes yhtä karkkia saa syödä. Poikaystäväni ehdotuksesta tämä jatkuu jouluun asti, joten melkein puolivälissä jo ollaan ja uskonkin sinne asti selviäväni :)

Töissä olen lopettanut pullan/karkin/suklaan ja kaiken muun herkun syömisen, joten siihen tämä projekti on tehonnut varmaan parhaiten. Poikkeuspäiviä herkutteluun tosin on ollut melkein joka viikko, hehee... On ollut Lontoon matkaa, kaverin muuttoapuherkuttelua, väsymysuurastusherkuttelua ja mitälie. Onneksi nämä päivät ovat jääneet yksittäisiksi. Nooh, yksi viikko meni ihan puihin, kun tein muuttoa, niin päätin sitten herkutella varmaan päivittäin, että jaksoin jatkaa. Muuten olen pysynyt kaidalla tiellä :)

Pientä helpotusta tähän hommaan on tuonut proteiinipatukat. Tilailimme Fitnesstukun alesta kasapäin proteiinipatukoita tätä projektia tukemaan. Näitä ei ole lupa syödä päivittäin, joten ihan överiksi ei näidenkään syömistä saa vetää. Kyseessä on Goodlifen patukat, makuina mint temptation, caramel coco ja chocolate temptation. Omaksi suosikiksi on noussut caramel coco ja se laatikko onkin tyhjentynyt eniten. Ravintosisällöt löytyvät täältä. Kalorimääriltä jäädään vajaa 200 kcal/100 g pienemmäksi kuin suklaapatukassa eli parempi vaihtoehto herkkuhetkiin. Lisäksi proteiinin osuus on nimensä perusteella hiilareita suurempi ja rasvan määrä pienempi kuin suklaapatukassa. Rehellisesti täytyy sanoa, että ovat pahimpaan herkkunälkään tuoneet hyvinkin apua, kun maku on kohdillaan ja muistuttaa tarpeeksi suklaapatukkaa :) Töihin olen vienyt Fruituksen kaura-marjapatukoita (myös Fitnesstukusta), jotka ovat hyvin käyneet välipalasta, kun iltapäivällä on iskenyt nälkä ja sitä myötä monesti myös herkkunälkä.

Tämä on toistaiseksi parhaiten toiminut herkkujen vähennys -projektini :) Iso kiitos siitä kuuluu proteiinipatukoille. Ja tietysti sille, että joku "vahtii" syömisiäni :D Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti