torstai 31. heinäkuuta 2014

Uusvanhojen lajien ihanuutta

Kuukauden tauon jälkeen olen vihdoin päässyt takaisin salielämään. Vaikka ulkona on paahtava helle ja koen "vääryyttä" olla sisällä (koska sitä voi tehdä sitten pitkin syksyä ja talvea) olen silti löytänyt tieni salille (=sisälle). Eihän siellä koko päivää olla, joten olen ehtinyt auringosta ja ulkoilmastakin nauttia :) Ja kyllä on tehnyt hyvää päästä jumppailemaan pitkästä aikaa! 

Toissapäiväinen jumppaan lähtö tuli aika extempore, sillä kahden minuutin harkinnan jälkeen pakkasin kamat kasaan ja kiidin salille. Harkinta-ajan alusta salille pääsyyn kesti 13 minuuttia ja olin paikalla vain 7 minuuttia ennen tunnin alkua :D Kyseessä oli Street dance -tunti missä olen tainnut käydä vain kerran aiemmin. En silloin erityisemmin ihastunut tuntiin, koska koreografiaa tehdään pitkiä aikoja ja tunnille osallistuessani oli sitä tehty jo monta viikkoa. Street dance ei tanssilajina muutenkaan ole suosikkejani, joten kokeilu jäi yhteen kertaan. Tiedän, että lajeja pitäisi kokeilla muutaman kerran ennen kuin voi sanoa lopullisen mielipiteensä, mutta siihen se silti jäi :) Tästä kokeilusta on jo pari vuotta, joten uusi yritys extemporena tuli hyvään paikkaan, sillä tykkäsin tunnista! Koreografiaa oli tehty jo useampi viikko, mutta yllättävän hyvin onnistuin heilumaan mukana, vaikka välillä (tai usein) oli askeleen jäljessä tai en muistanut mitä piti tehdä. Tunti meni nopeasti ja pääsin jo hieman siihen ihanaan dance feveriin :) Muistona mustelmat molemmissa polvissa, kun shortsit jalassa pyörin lattialla hienoja kuvioitani. Uudestaan? Kyllä!

Tänään arvoin pitkään mille tunnille osallistua vai mennäkö vain salille. Päädyin BodyCombatiin ja siihenkin pitkästä aikaa. Käyn combatissa satunnaisesti muutamia kertoja vuodessa ja edellisestä käynnistä taitaa olla jo monta kuukautta. Huh mikä tunti! Hiki lensi (kiitos myös helteen ja hautovan ukkosilman) ja mieli oli korkealla! Ohjaaja oli myös huippu ja se toi vielä extraa tunnille. Joskus combat-tuntien jälkeen mietin, että miksen käy siellä useammin ja nyt mietin taas samaa...

Mitä tästä opin? Kokeile uusia ja uusvanhoja jumppatunteja. Yksi kerta ei kerro koko totuutta ja jotain vanhaa tuntia voikin katsoa nyt ihan uusilla silmillä. Lisäksi tuntikuvaukset eivät kerro koko totuutta, vaan vasta tunnilla käytyään tietää minkälainen tunti on kyseessä. Kokeile ja innostu!

2 kommenttia:

  1. Moi!
    Olen aloittamassa liikuntalääketieteen perusteet Tampereen kesäyliopistossa. Voisitkohan kirjoittaa postausta tai muuten vastailla vähän, siihen että millainen opintokokonaisuus on? Minkälaisia oppimistehtäviä/luentoja/tenttejä se pitää sisällään? Kaikki tieto olisi tervetullutta!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kiitos kommentista ja postausvinkistä! Kiva kuulla, et oot kans innostunu liikuntalääketieteestä. Ite ainaki koin ne hyödyllisiks opinnoiks :) Tuolta vanhoista teksteistä löytyy kirjoituksia kouluun liittyen ja ainakin nämä kaksi postausta olen kirjoittanut koulutehtävien perusteella:
      http://treeniajasuklaata.blogspot.fi/2014/03/rasitusmurtuma-juoksijan-peikkona.html
      http://treeniajasuklaata.blogspot.fi/2013/11/tarinaa-kuntotestien-takaa.html

      Voisin yrittää tässä joku päivä kirjoittaa jonkun koosteen opinnoista, jotta niistä saisi paremman käsityksen :) Tsemppiä opintojen alkuun!!

      Poista