perjantai 15. elokuuta 2014

Terveellisempiä herkkulöytöjä

Loma loppui ja luulin sen myötä menojenkin vähentyvän, mutta kiireet sen kun jatkuvat ja blogi on edelleen jäänyt vähemmälle huomiolle. Liikunnan suhteen olen parin viime viikon aikana päässyt pikkuhiljaa normirytmiin kaikista menoista ja kiireistä huolimatta. Tänään vetäisin sali+Sh'bam-yhdistelmän ja kyllä teki hyvää. En ole tehnyt kunnon lihaskuntotreeniä reiluun 1,5 kuukauteen ja sen huomasi. Huomenna saattaa lihaksissa tuntua :)

Olen löytänyt sokeriherkkujen lisäksi viime aikoina terveellisempiäkin herkkuja/ruokia. Vietin synttäreitäni tällä viikolla ja sen kunniaksi kävin syömässä ravintola Sandrossa. Lautaselle eksyi ihanaa kasvisruokaa. En tiedä rasva- ja kalorimääristä, mutta enpä toisaalta välittänytkään :D Kasvisruoka kuitenkin on terveellisempi vaihtoehto ja myös kevyempi, joten jättilautaselta jaksoi ahtaa ruokaa napaan oikein urakalla! Suosittelen ehdottomasti tätä ravintolaa ja niin taitaa moni muukin, sillä paikka taitaa olla aina täynnä.

Ruokaa riitti! Vertailuna vasemmassa yläkulmassa normikokoinen lautanen. Onneksi kyseessä oli kahden hengen annos, vaikka siitäkin jäi paljon syömättä :)
Synttärikakuksi tein mansikka-mustikkaraakakakkua ja näin sain ruoka-ainerajoitteisen kaverini myös herkuttelemaan. Ihana resepti on alunperin täältä, tosin hieman sitä muokkailin parin ainesosan suhteen. Kakku oli oikein hyvää ja raikasta, eikä sokerin puuttumista oikeastaan huomannut. 
 


Hiljattain myös löysin kaupasta ihanan raakapatukan makuna appelsiini-raakakaakao, mikä käy hyvin makeannälkään. Tässä on lähes 200 kcal/100 g vähemmän kuin suklaapatukassa. Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti