torstai 11. heinäkuuta 2013

Baltian tuliaisia

Baltian autokierros tuli tehtyä ja kotiovi aukesi eilen illalla ja turvotus oli aikamoinen. Auton takapenkillä oli niin mukava mutustella karkkia ja muuta herkkua ja tietysti ulkona tuli syötyä pari kertaa päivässä. Ja liikunta nollassa, kävelyä lukuunottamatta. Eipä siis mikään ihme, että vähän turvotti. Toki ne Baltiasta mukaan tarttuneet suklaat on vielä tänäänki maistunu, vaikka muuten onki menty aika pienellä ruoalla ainakin tähän asti, kun en ole vaivautunut kauppaan asti. 
Kesäloma ja Baltia :)

Tänään tempasin 1 h 15 min juoksulenkin, että vähän pääsi takaisin ruotuun ja kyllä teki hyvää! Kevyillä vauhdeilla mentiin ja pitkästä aikaa oli myös sykemittari mukana. Kivasti sykkeet pysyivät matalina ja n. 1/3 pystyin menemään pk-vauhtia. Keskisykkeeksi tulikin harvinaisen matala 143. Lenkillä testiin pääsi myös uudet Adidaksen shortsit, mitkä tarttuivat mukaan Riikasta. Mukavan rennot olivat, vaikka lahkeita välillä saikin kiskoa, etteivät ruttautuneet reisien väliin. Urheilushortseja olin hetken aikaa yrittänytkin hankkia, mutta tuntuu, että kaikki ovat niin lyhyitä, etten halua niitä jalkaani laittaa. Tämä lyhyys tosin koskee muitakin shortseja, sen verran sisäreisikammoinen olen, että shortsien tulee peittää muutakin kuin takapuoli ;)

Viron puolelta löysin kama-nimistä karkeaa jauhosekoitusta, mikä sisältää ohraa, ruista, vehnää ja hernettä. Se sisältää runsaasti kuitua, mineraaleja ja B-vitamiinia ja käyttötarkoituksena on lisätä 3-4 teelusikallista esim. jogurtin joukkoon tai käyttää lisänä leivonnassa. Vehnäleseitä olen joskus käyttänyt samalla tavalla jogurtin kanssa ja ravintosisältö siinä taitaa olla samansuuntainen. Nettiä tutkiskeltuani huomasin, että talkkuna taitaa olla aika samanlaista kuin tämä kama, mutten ole sitä tainnut koskaan ostaa. Testailin kamaa tänään jogurtin joukossa ja ihan kiva tuttavuus tuntui olevan. Vehnäleseisiin verrattuna koostumus oli miellyttävämpi, kun ei ollut niin karkea ja sekottui hyvin jogurtin joukkoon antamaan vähän lisämakua. Pussillinen kamaa taisi maksaa n. 1,5 euroa, joten suurta investointia siihen ei tarvinnut.

Tänään soi Viron Retroradion fiilistelyä: Robert Miles ft. Maria Nayler - One & One

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti