Kesän paras kulkuneuvo |
Testailin tänään ruispizzaa omalla reseptillä. En halunnut tehdä peruspizzaa ja kokeilinkin hieman terveellisempää versiota. Pakasteessa oli muutamia ruisleipäpussien jäämiä ja ajattelin hyödyntää ne, koska eivät kuitenkaan ikuisuuksia siellä säily. Eilen olin ostanut juustoa ajatuksella tehdä niistä ruisleipäpaloista ja kinkusta jämäleipiä, kun kaappeihin en ole hirveästi viittinyt ostaa ruokaa loman aikana. Ajatus leivistä ei kuitenkaan houkutellut, joten päätin kokeilla hyödyntää blenderiä, joka on viime päivinä uskollisesti sekoittanut smoothiet joka aamu. Ruispizzan tein seuraavalla ohjeella, hyödyntäen periaatetta mitä kaapista löytyy:
Pohja:
5- 6 palaa ruisleipää (pakkasesta löytyi Ruispaloja ja Reissumiestä)
n. 1 rkl oliiviöljyä
n. 1 dl vettä
ripaus suolaa
n. 1 dl juustoraastetta
En käyttänyt mittoja, joten määrät on arvioitu.
Täytteet:
ketsuppia
chilikastiketta
ananasta
Ohuen ohut naudanpaistia
juustoraastetta
oreganoa
Leivät pilkotaan blenderiin, pyöräytetään niin kauan, että on sopivaa purua. Mukaan oliiviöljy, vesi, juusto ja suola. Seos levitetään pellille tiiviiksi levyksi. Päälle täytteet. Uuniin 250 astetta ja n. 10 min.
Pohja pysyi yllättävän hyvin kasassa, vaikka vähän epäilin sen hajoavan siinä vaiheessa, kun leikkaan palan ja siirrän sen lautaselle, mutta pysyi kuitenkin kasassa. Tokihan se hieman mureni sitten, kun alkoi syömään. Tulokseen kuitenkin olin tyytyväinen ja muistutti kuin muistuttikin pizzaa. Hyvin maistui ja varmasti terveellisempi kuin normipizza. Kehittelyn varaa vielä toki on :)
Tämän viikon treenit:
ma, ti, ke: -
to: juoksulenkki
pe: sali+crosstrainer
la: -
su: juoksulenkki
Tänään soi: radio
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti