tiistai 10. kesäkuuta 2014

Kiukkutreeniä

Lämmittely, lyhyt salitreeni ja jumppa. Tältä eilinen treeni piti näyttää, mutta ihan se ei niin mennyt. Töissä meni ylitöiksi, joten salille päästyäni päätin vetää vain crosstrainerilla vartin treenin ja sitten suunnata jumppaan. Olin jo kolme päivää aiemmin ilmoittautunut kyseisen tunnin jonoon, mutta en silti mahtunut mukaan! Yleensä jono menee nollille, mutta eipä nyt käynyt niin, vaikka erityisesti kesällä ei luulisi olevan ruuhkaa tunneille. Vain muutaman kerran aiemmin koko monivuotisen salijäsenyyteni aikana en ole mahtunut haluammalleni tunnille. Tämä oli toinen kerta kun jäin salin vastaanottoon nuolemaan näppejäni, kun tuntilappu ei osunut käteeni, kun tunti oli täynnä varausjonon paikastani huolimatta. Kyseinen tunti ei ole salin suosituimpia, sillä en muista sen koskaan olleen täynnä tai edes varausjonossa ruuhkaa, sillä olen käynyt niillä tunneilla jo pitkään ja pelännyt sen lopettamista, kun kävijöitä ei ole ollut niin paljoa. Viime syksynä yhden tunnin pitäjäksi tuli yksi salin suosituimmista ohjaajista ja niinhän siinä kävi, että kävijämäärä tunnilla nousi huomattavasti ja sinne on nykyään aina hurja jono. Aika paljon siis on vaikutusta ohjaajalla millä tunnilla ihmiset käyvät. Itse en ole ohjaajauskollinen, vaikka omat ohjaajasuosikkini minullakin ovat.

Eksyinpä aiheesta, mutta siinä tausta miksi treenistä tuli sitten kiukkutreeni. Vartin crosstrainerin jälkeen suuntasin tuntilapun hakuun ja tyhjin käsin sitten jatkoin salin puolelle, kun muitakaan tunteja ei ollut silloin tarjolla. Kiukutti jumpan väliin jääminen, joten senpä vuoksi latelin painoja kuntosalilaitteisiin enemmän kuin yleensä. Kahvakuulatkin kasvattivat kilomääriään ja staattinen vatsatreeni sai lisäsekunteja joka liikkelle. Kiukkutreeni kannattikin, sillä kerrankin uskalsin ladata lisää painoja ja vetää kunnon sarjoja niin, että lihakset hapottivat kunnolla sarjojen lopussa tai jo puolivälissä. Pitää jatkossakin hakea kiukkutreenin ainekset, jos näin hyvin tehoaa :) Tänään olikin kiukkutreenin vastakohta, nimittäin sohvatreeni. Töissä venähti jälleen pitkäksi ja väsymys ja nälkä iskivät päälle, joten treenit salilta siirtyivät sohvalle. Tämä viikko on vaan niin täyteen buukattu ohjelmaa, että huomenna saa sitten treenata urakalla loppuviikonkin edestä!

2 kommenttia:

  1. Hei Suvi! Olis kiva kuulla, mikä tunti sulta jäi välistä jonon vuoksi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyseessä oli Energy-tunti Elielillä. Oman kokemuksen mukaan ainakaa Pitskus ja aiemmin Elielil ei oo koskaan ollu ruuhkaa noille tunneille. On yks mun suosikkitunneist ni on tullu tahkottuu siel usein :)

      Poista