lauantai 28. kesäkuuta 2014

Kesälomalle porrastreenin kautta

Loma, mikä ihana asia ja se on nyt totta :) Puoli vuotta on kitkuteltu ilman lomaa, joten tämä neljä viikkoa on todella ansaittu! Vaikka kyllähän jokainen on lomansa ansainnut, mutta oma lomani on nyt se tärkein ;) Lattialla pötköttelee matkalaukku osittain pakattuna ja huomenna se pitäisi olla valmiina lähtöön, kun suuntaan Irlantiin kiertomatkalle ja Englantiin kavereiden luo. Tulevien viikkojen aikana tulen istumaan paljon autossa, bussissa, junassa ja lentokoneessa, joten juoksukengät lähtevät mukaan toiveena päästä välillä treenaamaankin.

Juoksukengät ja tuliaishapankorput matkalla lomalle :)
Tänään tein viimeisen treenin ennen lomamatkailua ja suuntasin lenkkipolulle. Pihalla loppuverryttelyä tehdessäni päätin vetäistä perään porrastreenin. Porrastreeni on tehokas, sillä vauhtikestävyys kehittyy, kalorit kuluvat ja pakaralihakset saavat treeniä. Tällä kertaa hyppelehdin portaissa 10 minuutin ajan lenkin päälle ja tuossakin ajassa sain hyvän hengästymisen päälle :) Treeniportaitaissani portaita on n. 25 ja siinä menin edestakaisin naapureiden ja ohikulkijoiden iloksi. Tein treenissäni viittä eri "liikettä". 1. Perusaskellukset portaita ylös ja alas. 2. Kaksi porrasta ylöspäin, yksi porras alaspäin, kaksi ylös, yksi alas... Tällä periaatteella askelsin useamman kierroksen. 3. Kaksi porrasta ylöspäin tasajalkaa hyppien, yksi porras alaspäin hypäten, kaksi ylös, yksi alas... 4. Sivuttain portaita ylöspäin. 5. Harppoen 2 tai 3 porrasta kerrallaan. Kaikki liikkeet mennään tietysti hyvällä vauhdilla, niin että hengästyy :) Hyppyliike oli kaikkein rankin ja meinasi jo usko loppua viimeisillä portailla :D Hyvä, lyhyt ja tehokas treeni ja pidempänäkin sitä voisi toteuttaa.  Tämän porrastreenin ja edellisen tekstin mökki-kiertoharjoittelun lisäksi toteutin viime kesänä mökki-"boot campin", joten omat luononnhelman treenit ovat valmiina pitkien istumisjaksojen oheen :)



Tänään soi: Kasmir - Vadelmavene Tämän myötä blogi jää hiljaiseloon seuraavien viikkojen ajaksi, joten ihanaa kesää kaikille! Aurinkoa, treeniä, löhöilyä ja herkkuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti