sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Lihaskuntotreeni mökkiolosuhteissa

Juhannus juhlittu ja huomenna paluu töihin, mutta onneksi vain toistaiseksi ennen loman alkua. Kolme päivää sujui mökillä mukavasti koleasta säästä huolimatta ja ehdimme jopa 15 minuuttia ottamaan aurinkoa bikinit päällä :D Ihan loikoiluksi, syömiseksi, juomiseksi, pelailuksi ja saunomiseksi koko juhannus ei mennyt, vaikka ne pääroolissa olivatkin, sillä ehdimme vetää yhden kunnon treenin sinne väliin. Monesti olen saanut vetää mökkilenkkejä yksin, mutta nyt jo juoksukenkiä mukaan pakatessani, tiesin tällä kertaa saavani treeniseuraa. 

Juhannusaaton kunniaksi vedimme ensin 30 minuutin juoksulenkin. Maasto oli mäkistä, joten kunnon lenkki siitä tulikin. Siihen päälle vedimme 25 minuutin lihaskuntotreenin kehon omalla painolla kiertoharjoitteluna. Liikkeitä oli neljä ja niitä käytiin läpi kuuden kierroksen ajan, niin että kaikki liikkeet tehtiin putkeen ja sen jälkeen tuli n. minuutin tauko. Toistojen määrät per liike: 20-18-15-12-10-8 eli määrät vähenivät joka kierroksella. Liikkeet kulkivat seuraavasti: 1. luisteluhypyt 2. vatsarutistukset sivuille 3. askelkyykkyhypyt 4. sivulankut jalkaa nostaen. Sivulankuissa molemmat puolet tehtiin jokaisella kierroksella erikseen ja muissa liikkeissä toistot ovat yhteenlaskettuja määriä. Bonuksena teimme yhdellä kierroksella punnerruksia :)

Mökkikuntosali toimi myös pelikenttänä :)
Kiva treenihän siitä tuli, kun vielä sen jälkeen pääsi pulahtamaan (kylmään) järviveteen virkistäytymään :) Hiki tuli ja tiesti tehneensä jotain ja tulos tuntui seuraavana päivänä, kun kaikilla kolmella treenaajalla oli pakaralihakset kipeinä! Ei sitä aina tarvitse kuntosalia lihaskuntotreeniin, vaan tälläinen mökkitreeni käy oikein hyvin sen sijaan. Tulevalla lomamatkallani jo haaveilin hyppiväni askelkyykkyhyppyjä ja lankuttavani niityillä ja alavilla mailla :D Juoksukengät ja urheiluvaatteet kulkevat mukanani koko kesäloman, jos vain tiedän olevan mahdollisuutta pomppia ne päällä!

P.S. Nyt se on sitten virallista, nimittäin sain juuri ennen juhannusta vihdoin ja viimein viimeisenkin arvosanan liikuntalääketieteen perusopinnoista! Yeah!!

2 kommenttia:

  1. Moi! Sattumalta löysin blogisi ja olen lueskellut vanhempiakin tekstejä :) Kiva lukea "kohtalotovereiden" tarinoita, itsellä takana 32 kilon painonpudotus, liikuntakärpänen on laihdutellessa pahasti puraissut ja nyt ylläpidetään normaalipainoa liikunnan, levon ja suklaan pyhällä kolminaisuudella :)

    Mukavaa kun löytyy vielä ihan "taviskuntoilijoiden" blogeja, ettei kaikki ole pelkkää fitness-hömppää ja blogit täynnä mainospostauksia sponsoreiden tavaroista. Alkaa tulla jo vähän korvista ulos. Täytyy tulla taas lueskelemaan tänne :)

    Terkuin Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista kohtalotoverini!! Kiva kuulla et oot löytäny täältä luettavaa :) Liikunta, lepo ja suklaa on todellakin se pyhä kolminaisuus ja niillä tää tavisblogi pysyykin pystyssä :)

      Poista