maanantai 16. kesäkuuta 2014

Nopea pinaattitomaattisalsaricottalasagne

Pinaattiseos
Näköjään liikunnan suhteen ei ole mitään erityistä kerrottavaa tällä hetkellä, sillä jälleen on vuorossa ruokapostaus :) Olen löytänyt uuden ruoanlaittotuttavuuden nimittäin ricottajuuston. Tänään jälleen kokkailin ruokaa omassa koekeittiössäni. Tuloksena oli pinaattitomaattisalsaricottalasagne. Tämä ei ole terveellisin ruoka, mutta lienee kuitenkin terveellisempi kuin normaalijauhelihalasagne. Oikeastaan tuohon ruoan nimen eteen voisi lisätä sanan "nopea", sillä tämä valmistuu paljon nopeammin kuin lasagne yleensä. Koekeittiön nopea pinaattitomaattisalsaricottalasagne (huh mikä nimihirviö) valmistui näin:

- 1 prk ricottaa (250 g)
Salsaa ja pinnalle juustoraastetta
- 1 prk tomaattisalsaa (käytin GoGreenin  Salsa Mediterraneania, purkissa 380 g ja siis sisältää tomaatin lisäksi myös mm kikherneitä, sipulia, linssejä, porkkanaa ja mausteita)
- noin 50-60 g pinaattia (käytin hienonnettua pakastepinaattia)
- pinaattilasagnelevyjä
- mausteita (tässä versiossa suolaa, pippuria, valkosipulijauhetta, persiljaa)
- juustoa

Tomaattisalsa, 2/3 ricotasta ja n. 1 dl juustoraastetta sekaisin, tähän en lisännyt mausteita, koska salsa itsessään jo sisälsi mausteita. Pinaatit, 1/3 ricotasta ja mausteet sekaisin toisessa kulhossa. Uunivuoka voidellaan oliiviöljyllä tms, pohjalle kerros salsaseosta, päälle lasagnelevyjä, sitten kerros pinaattiseosta, kerros lasagnelevyjä ja päälle loput salsaseoksesta ja pinnalle juustoraastetta. Uuniin 200 astetta ja n. 25 minuuttia. (Koska kyseessä on nopea lasagne, käytin tosiaan valmista salsaa ja pakastepinaattia. Toki salsan voi tehdä itse ja hienontaa tuoretta pinaattia, mutta valmistus vie tällöin paljon enemmän aikaa.)

Voisin opetella kuvaamaan näitä ruokia :D
Lopputulos oli nam, vaikka itse sanonkin! Yritin myös tehdä jonkinlaista kalorilaskentaa tästä ja lopputulokseksi sain karkealla arviolla n. 350 kcal/annos. Googlettamalla löysin n. 450 kcal/annos normaalissa jauhelihalasagnessa. Joten ehkä voisin tämän julistaa olevan hieman terveellisempää ;)

2 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloista lasagnea :) Laitan kirjanmerkkeihin tulevaa varten. Mä olen kans ihastunut go greenin valmistuotteisiin. Niillä saa niin helposti ruokaan herkullisen, ja vieläpä terveellisen lisän. Itse juuri lisäsin papumixin kookoksiseen porkkana-linssimuhennokseen, ja siitä tuli taivaallista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, kiva kuulla et vois olla kokeilun arvoista :) Mulle nää GoGreenit on aika uusia tuttavuuksia, en oo muita testannu ku tätä tomaattisalsaa. Nopeen ruoanlaiton ystävänä pitänee tutustuu niihin enemmänki :)

      Poista