sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Mukikakusta nopea helpotus makeannälkään

Sunnuntai-ilta eikä mitään herkkua kotona ja sokerihammasta kolottaa, apua! Hätään juoksi tällä(kin) kertaa nopesti valmistuva ja helppo mukikakku. Sain mukikakkuun reseptin ystävältäni viime talvena ja silloin tällöin sitä olen tehnyt pahimpaan herkkunälkään. Resepti oli jossain kännykän uumenissa, joten muistelin aineksia omasta päästäni soveltaen. Suklainen mukikakku sai tänään muotonsa näin:

2 rkl vehnäjauhoja
1 rkl mantelijauhoja
2 rkl sokeria
1 muna
3 rkl raakakaakaota
2 rkl rasvatonta maitoa
1 rkl oliiviöljyä
0,5 tl vaniljasokeria
0,25 tl leivinjauhetta

Taikina valmiina ja tästä mikroon.
Aineet mukissa sekaisin, haarukka osoittautui tässä kätevimmäksi. Itse aloitin sekoittamisen sokerilla ja munalla, sen jälkeen loput kuiva-aineet ja lopuksi maito ja öljy. Taikinan voi halutessaan tehdä erilliseen astiaan ja sitten kaataa mukiin, mutta tiskin säästämiseksi tein tämän suoraan mukiin ja sekoittelin aineet siinä. Tämän jälkeen muki mikroon, tehot täysille ja "paistetaan" n. 1 minuutti tai mikron tehosta riippuen paistoaika voi olla lyhyempi tai pidempi. Muki mikrosta ulos ja valmista! Herkun voi syödä suoraan mukista tai kumota lautaselle. Kokonaisvalmistusaika on n. 5 minuuttia, joten sokerihammas saa nopeasti helpotusta :) Paistoaikaa voi myös hetken lyhentää, jolloin kakku jää hieman raa'aksi ja muodostaa "suklaakastikkeen pinnalle".



Note to self: muista laittaa taikinan joukkoon leivinjauhe. Paistoajan puolivälissä lisätty leivinjauhe riitti silti tekemään hyvän lopputuloksen, vaikka pinta ja pohja näyttävätkin mielenkiintoisilta :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti