sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Testissä Training For Warriors

Kävin tällä viikolla testaamassa uutta treenimuotoa nimeltä TFW eli Training For Warriors. Kyseinen laji on kyllä jo jonkin aikaa ollut Suomessa, mutta kohtalaisen uusi laji on kyseessä ja ainakin itselleni täysin vieras. Ystäväni houkuttelemana (tai no eipä tarvinnu houkutella, kun innostuin samantien) kävin testitunnilla TFW Helsingin salilla. Kyseisen laji kova kannattaja on Elastinen ja hän on myös yksi valmentaja. Salin nettisivuilla lajia kuvaillaan näin: "TFW yhdistää erityisellä tavalla sekä kehon että mielen harjoittamisen ja tarjoaa välineen kaikille niille, jotka haluavat parantaa kuntoaan, suorituskykyään tai yleistä terveyttään –henkistä vahvuutta unohtamatta. Yksi tärkeimmistä tavoitteista onkin vapauttaa jokaisen oma sisäinen taistelija eli “Bring out the Warrior within”. TFW:n erottaa muista metodeista sen kokonaisvaltainen lähestymistapa harjoitteluun. Se yhdistää monipuolisen lämmittelyn, nopeus-, voima-, kestävyys- ja liikkuvuusharjoittelun. Training For Warriors ohjelmaa ovat maailmanlaajuisesti käyttäneet tuhannet eri urheilulajien huiput (NFL, NBA, MLB, UFC) parantaakseen fyysistä suorituskykyään ja henkistä vahvuuttaan." Tämän kuvauksen perusteella lähdin siis kokeilemaan hurrikaani-tuntia ja mielessäni pyöri vain kunnon rääkkitreeni niin, että hiki lentää ja oksat pois!

Tunnin alkuosa meni perusteiden läpikäymiseen ja sen jälkeen päästiin tositoimiin. Skannaava kalkkuna, pikkukarhu Iphone polvien alla ja mitälie muita liikkeitä :D Hullulta kuulostavia liikkeitä, mutta rankkoja ja tehokkaita. Näitä tehtiin muutama kierros ja sen jälkeen siirryttiin ns. kaksiosaiseen treeniin, missä tehtiin 20 sekuntia polvennostojuoksua ja aina tietty määrä jotain liikettä esim. burpeetaja uusi kierros heti perään. Nämä suoritettiin parin kanssa, toinen urheili ja toinen valmensi ja kannusti. Loppuun loppuverryttelyt ja lyhyet venyttelyt. 

Iso osa tätä treeniä oli kannustaminen ja huutaminen ja tietysti täysillä! Kaikki liikkeet tehtiin loppuun asti täysillä ja lopettaa ei saanut ennen kuin oli ylittänyt esim. tavoiteviivan ennemmin 20 sentillä kuin jäänyt 20 senttiä vajaaksi. Kiva kokeilu ja uskoisin voivani silloin tällöin käydä treenaamassa tätä lajia, mutten kuitenkaan jatkuvasti. En ehkä ole sitä tyyppiä, joka tykkää huutaa treenatessa, sillä nytkin välillä meinasi ruveta naurattamaan, kun piti väkisin karjua :D Toisaalta oli kiva päästä huutamaan ja tsemppaamaan, mutta väkisin huutaminen ei ole minun juttuni, jos ei siltä tunnu. Liikkeet olivat rankkoja ja jos niitä olisi tehnyt pidemmän sarjan, niin varmasti olisi tuntunut lihaksissa seuraavana päivänä. Nyt siis kyseessä oli kokeilutunti, jossa lähes 15 minuuttia meni asioiden läpikäymiseen ja koko ajan siinä odotteli, että pääsisi kunnolla alkuun ja hiki tulikin vasta viimeisen 15 minuutin aikana. Myös liikkeiden näyttämiseen meni aina aikaa, joten taukoja tuli välillä paljon. Jos treenaamassa kävisi enemmän, niin itse treenin sisältö olisi jatkossa pidempi, kun valmisteluihin ja liikkeiden opetteluun ei menisi niinkään aikaa. Plussana ehdottomasti hyvä valmentaja, huippu breakdance-tanssija Johannes "Hatsolo" Hattunen ja tietysti treeneissä mukana ollut Elastinen ;)

Vika kierros? Paras kierros!!!! Hallussa? Hallussa!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti