perjantai 5. syyskuuta 2014

Kuntosali - nykyinen vai vaihto?

Blogi näköjään elää edelleen hiljaisempaa kautta. Tuleva muutto on verottanut vapaa-aikaani ja tulee verottamaan vielä aika monta viikkoa ja siihen päälle kun lisätään muutkin menot, niin koneen ääressä tulee istuttua aiempaa vähemmän. Muuttoon liittyen "suurin ongelmani" onkin salijäsenyys. Siis kyllä, tämä asia on mietityttänyt yllättävän paljon, kun totuus on se, että muutan pois nykyisen kotisalini läheltä, jossa olen käynyt jo monta vuotta. Satsin saleja on pk-seudulla useita ja lisäksi, kun Sats ja Elixia juuri yhdistyivät, niin pienellä jäsenmaksun korotuksella saisin käyttööni myös Elixian salit. Tulevan kotini lähellä ei kuitenkaan ole kumpaakaan salia. Julkisilla on kyllä hyvät kulkuyhteydet muutamalle Satsin/Elixian salille, mutta olen tottunut, että pääsen 5 minuutissa pyörällä tai talven räntäsateessa muutamassa minuutissa bussilla salille. Monesti (tai no lähes aina) olen tehnyt sitä, että hikisenä ja naama punaisena olen vain nopeasti rynnännyt kotiin suihkuun, mutta enpä taida jatkossa kehdata mennä julkisiin haisemaan ja hikoilemaan lisää talvitakin alla :P Mitä kauempana sali on, niin sitä suurempi kynnys on salille lähtöön, jos yhtään on laiskempi olo. Muutenkin sitä on jotenkin tykästynyt omaan kotisaliin, vaikka olen lähes yhtä paljon käynyt Satsin muillakin saleilla, eikä niissäkään mitään vikaa ole. Yleisesti olen pitänyt Satsia hyvänä salina, joten kynnys kuntosaliketjun vaihtamiselle on kasvanut ja nirsoilen nyt monenkin asian suhteen, kun olen ainakin omasta mielestäni tottunut hyvälle. Ja tämä ei ollut maksettu mainos, vaan rehellinen mielipiteeni :) 


Vaihtamalla paranee? Voi olla tai voi olla ettei. Kuitenkin nykyään kuntosaleja ja ketjuja on niin paljon, että varmasti jokaisessa on omat hyvät puolensa ja toisenlaiset tunnit voisivat myös olla kivoja vaihtoehtoja. 150 metrin päässä tulevastani kodistani on lähin kuntosali, mikä toisaalta houkuttaisi lyhyen matkan vuoksi, eikä hintakaan vaikuttanut olevan nykyistä jäsenyyttäni juurikaan kalliimpi. Nykyinen kuntosalisopimukseni on kuitenkin hyvä etenkin näin vanhana jäsenenä, joten en hevillä sitä lähtisi purkamaan, sillä vuoden sisään saattaa olla edessä vielä toinenkin muutto ja silloin naapurissa saattaa taas olla se Satsin/Elixian sali. Moniin saleihin on se vuoden sitoutumispakko, joten en välttämättä saisi alle vuodessa irtisanottua toisen salin sopimusta, jos joudunkin taas muuttamaan. Toisaalta voisi olla vaihtelun kannalta hyvä kokeilla muitakin saleja. Mutta toisaalta taas se pieni korotus nykyiseen salimaksuuni toisi laajan kirjon Elixian tunteja käyttööni.

Kumpi tässä nyt enemmän painaa vaakakupissa, lyhyt matka salille vai tuttu (ja laajennettavissa oleva) salijäsenyys? Tällä hetkellä olen sitä mieltä, että pitäydyn nykyisessä jäsenyydessä ainakin toistaiseksi ja mietin vaihtoa sitten muuton jälkeen uudestaan, kun arki ja salikulkemiset uudesta kodista on aloitettu. Jotenkin minulla kuitenkin on sellainen kutina, että tässä jäsenyydessä ollaan vielä pidempäänkin kuin toistaiseksi :) Ja jotta ongelmat eivät tähän loppuisi, niin toinen elämää suurempi ongelma on työmatkani lyhentyminen alle kilometriin, joten työmatkaliikuntani jäävät kyllä minimiin. Laiskaksihan tässä tulee, kun on tottunut pyöräilemään sen 40 min tai kävelemään 30 min työmatkoja päivässä :P Ongelmansa kullakin ja minulla näköjään tälläisiä "hyvin hankalia" :D

2 kommenttia:

  1. Minunkin mielestä Sats on kyllä tosi laadukas ketju ja olen myös kiintynyt omaan kotisaliini. Joten ymmärrän dilemmasi hyvin! Mutta kuulostaa hyvältä, että ainakin alkuun katsot, että nouseeko se kynnys lähteä salille lopulta niin paljon, kun välimatka pitenee. Jos treenimäärät ihan romahtaa, niin sitten kannattaa varmaan harkita vaihtoa, mutta aika näyttää! Sen voin kyllä sanoa, että itse matkustan miltei aina vartin matkan hikisenä julkisissa ja vieläkään ei ole porttikieltoa ;) Sitä ei kyl kantsi ainakaan liikaa ajatella :D Tsemppiä muuttoon ja hyvää viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satsilla on oppinu liian hyvälle, mut jos ois pakko vaihtaa ni pakkohan sitä ois uuteenki saliin tottua. Nyt ku on vaihtoehtoja ni mietintämyssy on tiukasti päässä. Tajusin tässä iteki et matkustan kohta taas joka viikko sählystä puolen tunnin matkan bussissa hikisenä ja punasena! Oli vaan totuus päässy unohtumaan ku sähly on ollu kesätauolla :D Ehkä se on vaan hyvä tekosyy, jos en viitti matkustaa pidempää matkaa salille ;) Kivaa viikonloppua sullekki!

      Poista