torstai 29. elokuuta 2013

Cooperia ja ruoan listailua

En ole varma olenko koskaan juossut Cooperia, mutta tänään oli sellainen mahdollisuus tarjolla ja pitihän se lähtee kokeilemaan. Talvella teimme salilla koeluontoisen Cooperin juoksumatolla, tuloksesta ei mitään muistikuvaa, mutta tämän aiemman kirjoituksen mukaan juoksin kuitenkin keskitasoisen tuloksen. Nyt kuulun yhtä ikäluokkaa ylemmäs, joten eri tasojen rajatkin laskivat matalammiksi 100-200 metriä. En koe muuttuneeni tässä ajassa, mutta kai se ikä sitten alkaa painamaan :

Aika kylmiltään lähdin juoksemaan, mitään erityistä treeniä en testin eteen ollut tehnyt vaan periaatteellaa "mennään kokeilemaan". Alkuviikosta tuli vedettyä aikamoista jumppatreeniä, joten jalatkaan ei ollu ihan tuoreet. Laskeskelin eilen sopivia juoksuvauhteja ja niiden perusteella tavoitetta. 6 min/km ja n. 2,25 min/400 m olivat laskelmani, jos pyrin saavuttamaan 2000 metriä ja 4,47 min/km ja 1,55 min/400 m tasolle 2500 m. Tasolla hyvä olevaa tulosta lähdin tavoittelemaan (eli yli 2000 m) ja tiesin sen onnistuvan hyvin, koska pystyin puolimaratonillakin vetämään kovempaa kuin tuo 6 min/km.
Tasolla hyvä!
Puolikiireellä pyöräilin töistä Cooper-testipaikalle, hyvissä ajoin sitten loppujen lopuksi olin ja ehdin hyvin hengähtää ja vähän venytellä. Ja sitten menoksi! Ekaan kierrokseen meni reilu 2 min ja sitten loputkin kierrokset aika samaa tahtia. Välillä ehkä pikkusen hiipui vauhti, mutta loppukiri piti tietysti vetästä viimeisin minuutin aikana. Tuloksena 2250 metriä! Eli oman ikäluokkani mukaan hyvä tulos, mikä on toiseksi paras taso. Erittäin hyvästä jäin 250 m, mutta eipä senkään saavuttaminen mahdotonta ole :) Sykehuippu oli jopa 191 ja keskimääräsesti 173 eli ei ihan hiljaa menty. Keskinopeus 5,20 min/km ja kierrosta mentiin vauhdilla 2,08 min/400 m. Kovempaa en tänään olisi uskonut pääseväni, joten tyytyväinen täytyy olla ja tavoitteeseen pääsin joka tapauksessa :)

Karpalorahkasmoothieta, nam!
Olen nyt neljättä päivää ilman sokeria! Päätin viime sunnuntaina, että jos hetkeksi taas pääsisi rotiin herkuttelun ja syömisen kanssa. Kirjoitin valmiiksi listan mitä aion syödä minäkin päivänä ja aika hyvin olen siinä pysynyt. Listalla on ollut kevyempää ruokaa mm salaattia, kasvissosekeittoa, rahkaa, täysjyväkanapastaa (treenipäiviä ajatellen) ja kaurapuuroa. Napostelu on jäänyt pois ja olen syönyt säännöllisesti. Tahtia tosin hieman sekoitti se, että onnistuin hajottamaan blenderini lasikulhon toissapäivänä ja näin jäi kasvissosekeitot tekemättä. Uutta kulhoa odotellaan, mutta sen saamiseen menee parisen viikkoa, joten täytyy elää ilman keittoja ja rakkaita smoothieitani hetken aikaa. Hyvin olen pärjännyt ilman sokeria, ei ole oikeastaan edes tehnyt mieli. Psyykkistä sokerinnälkää se enimmäkseen muutenkin on. Viikonloppuna voikin sitten vähän poiketa kaavasta ja syödä muutakin :)

Tänään soi: Olly Murs - Dear Darlin'

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti