lauantai 22. helmikuuta 2014

Juoksu- ja olympiaflow

Pääsin tänään pitkästä aikaa juoksuflow-fiilikseen! Vauhti pysyi hyvänä, askel rullasi kivasti ja etenkin se flow! Tuntuu, että pitkin talvea ne harvat lenkit mitä olen tehnyt, ovat jääneet vauhdeiltaan hitaiksi ja kyllä tämän päiväiseen verrattuna näin on ollutkin. Lenkki tuntui nyt hyvältä ja se lupailee hyvää tulevaa juoksukautta ajatellen. Välillä tulee se viharakkaussuhde juoksemiseen ja viime syksystä alkaen on tuntunut, että juokseminen on enimmäkseen ollut pakkopullaa. Tämä päivä onneksi taas valoi hieman uskoa, että kyllä se tästä taas :) Toukokuun alussa on jälleen edessä puolimaraton jo kolmatta kertaa HCR:n merkeissä ja suurin pelkoni sitä kohtaan on, että jos en pystykään parantamaan aikaani. Viime vuonna aika parani 15 minuutilla, mutta reitti osoittautuikin reilu 400 metriä liian lyhyeksi, joten ajallisesti se olisi n. 2,5-3 lisäminuuttia omalla kohdallani. Nyt olen ottanut tavoitteekseni parantaa tuota viime vuotista aikaa edes vähän, minuuttikin riittäisi. Jos pääsen edes samaan aikaan niin periaatteessa parantaisin aikaa enemmänkin eli sen 2,5-3 minuuttia, kun reitti on tänä vuonna täysimittainen.

Kisa- ja tehtävästudio
Viime aikoina olen oman liikunnan lisäksi harrastanut aktiivisesti penkkiurheilua, kiitos olympialaisten :) Tähän lisänä vielä koulutehtävät, niin telkkarin ja läppärin edessä on tullu vietettyä aikaa kiitettävästi. Penkkiurheilijana on jännätty monia lajeja, tärkeimpänä itselle jääkiekko (ja pronssi!). Nyt kun on vähän enemmän perehtynyt urheilijoiden maailmaan liikuntalääketieteen opintojen myötä, niin tuntuu, että on katsonut näitä kisoja hieman erilaisesta näkökulmasta kuin yleensä. Urheilijoiden ollessa haastatteluissa ja median pyörityksessä heti kisan jälkeen, tulee aina mieleen se tosiasia, että heidän sairastumisriskinsä kasvaa. Rankan urheilusuorituksen jälkeen vastustuskyky laskee hetkellisesti ja kun urheilija laitetaan keskellä mylläkkää heti suorituksen jälkeen, kasvaa riski sairastumiselle, kun kaikki bakteerit ja virukset jylläävät väkijoukossa. Ja kun miettii sitä valmistautumista kohti kisoja, sisältää se niin monta eri asiaa lihaskunnosta, lajiharjoittelusta, oheisharjoittelusta, ravitsemuksesta ja kaikesta muusta. Sitä voisi itsekin ottaa tästä edes hieman mallia ja pyrkiä siihen puolimaratoniin hieman keskitetymmällä harjoittelulla.

Tämä viikko on penkkiurheilun lisäksi myös mennyt herkuttelun merkeissä. Jos on ollut juoksu- ja olympiaflow, niin on myös ollut suklaaflow :D Tänään kokeilin Pandan puolukka-kinuskivalkosuklaata, nam! Jälleen mietin, että miten saisin tämän sokeriputken poikki...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti