sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Ruokakokeiluja

Marraskuu vierähti ja blogin kirjoitusmääriäni katsottuani huomaa kyllä, että kiirettä on pitänyt, kun tekstien määrä on jäänyt vain kuuteen. Enpä tiedä mihin tämä syksy on taas vierähtänyt, sillä enää kolme viikkoa jouluun. Tänä vuonna tosin on hieman erilainen joulu edessä kuin yleensä :) Tänään oli kokonainen vapaapäivä ja tietysti suuntasin salille. Vuorossa oli pumppi ja kyllä jalat huusi askelkyykyissä. Teki mieli lopettaa kesken, mutta eihän se tullut kyseeseen! Loppuun asti painettiin ja lihakset ihan tärisi lopussa. Ihana sauna onneksi odotti treenin päätteksi. Usein viikonloppuisin jään kaikessa rauhassa salille saunomaan treenin jälkeen, sillä silloin ei yleensä ole kiire. Arkisin pyrin vain nopeasti kotiin, koska ilta on lyhyt ja yleensä on nälkä, niin ei ole aikaa jäädä matelemaan saunaan ja suihkuun. Sauna tekee terää ja rentouttaa mukavasti. Tämä on "oma hetkeni", kun on saanut hyvän treenin pohjalle ja tietää ettei tarvitse kiirehtiä mihinkään. Salin ja saunan jälkeen vähän shoppailua ja sitten kotiin hyvä ruoan ja suklaan pariin. Ihana sunnuntai :)

Tein tällä viikolla tuttavuutta persimon-hedelmän kanssa. Kyseessä on makea ja pehmeä, noin omenan kokoinen hedelmä. Yllätyin sen hyvin makeasta mausta, mutta kuitenkin vähäisestä kalorimäärästä (77 kcal) ja runsaasta ravintopitoisuudesta (mm kuitu, kalium, folaatti, kalsium, magnesium, rauta, C-vitamiini). Ei siis ihan turha hedelmä :) Ruoasta toiseen. Olin eilen lapsenvahtina ja vahdittavan nukkuessa parin tunnin mittaisia päiväunia, katselin tv:tä ja ruokaohjelmaa toisensa perään. Mieleen jäi ruoka nimeltä "pizza ilman pohjaa", joten päätin sitä testata tänään. Varsinaisesti tämä ei oikeastaan ole pizzaa, mutta hyvä pizzan korvike, terveyspizza? Reseptiä jouduin muokkailemaan, koska juusto loppui kesken ja aineiden määrät on muutettu brittiläisestä ohjeesta suomimeininkeihin, joten niitä on jouduttu hieman pyöristelemään. Mutta jotakuinkin näillä mentiin:
- 1 muna
- n. 1,5 dl vehnäjauhoja
- reilu 2 dl maitoa
- n. 1 dl juustoraastetta (itse käytin n. 0,5 dl ja vähän parmesania lisäksi)
- suolaa
 - pinnalle itsevalittuja täytteitä, tässä käytin kalkkunaa, fetaa, tuoretta basilikaa, juustoa ja oreganoa

Muna, jauhot, maito ja suola sekaisin ja lopuksi joukkoon juustoraaste. Voitele laakea vuoka (itse käytin normikokoista piirakkavuokaa) ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa n. 20-25 min. Paistamisen jälkeen lisää täytteet pinnalle ja laita koko komeus vielä muutamaksi minuutiksi takaisin uuniin, jotta juusto sulaa.

Lopputulokseen olin tyytyväinen. Täytteitä tosin olisi voinut olla vähän enemmän, mutta hyvää se näinkin oli :) Pohja muistutti maultaan vähän pannukakkua ja itse asiassa parmesan toi kivaa lisämakua siihen. Helppo ruoka ja selvästi pizzaa terveellisempi versio, kun mm vehnäjauhojen ja juuston määrä on vähäisempi.

Tätä viikkoa:
ma: -
ti: vesijuoksu
ke: -
to: spinning+crosstrainer+zumba
pe: -
la: -
su: juoksumattoa+BodyPump

Tänään soi joulukuun kunniaksi: John Lennon - Happy Xmas (War Is Over)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti