torstai 10. huhtikuuta 2014

Osteopaatin käsissä

Satuin viime viikolla ääneen mainitsemaan (valittamaan) jumittavista lihaksista ja kramppaavista pohkeista ja tämän seurauksena löysin itseni eilen osteopaatin luota. Kuten on moneen kertaan todettu, olen todella laiska tekemään kehonhuoltoa ja sen kyllä huomaa. Lisäksi olen käynyt koko elämäni aikana muistaakseni vain kahdesti hieronnassa :D Jumittavien lihaksien ja kramppaavien pohkeiden lisäksi kärsin olkapääongelmasta ja perusistumatyöntekijän niska/hartiaseudun ongelmista. Joten käynti tuli todella tarpeeseen. Osteopatia on siis nivelten ja pehmytkudosten ongelmien tutkimista ja hoitoa manipulaatiolla. Tarkoituksena on hoitaa kokonaisvaltaisesti kehoa ja löytää kipujen/oireiden taustalla olevat vaivat ja hoitaa niitä, sillä jokin oire saattaa olla seurauksena jostakin toisesta vaivasta. Lisäinfoa löytyy ainakin täältä.

Kokemuksena mielenkiintoinen, koska en tarkemmin osannut odottaa mitä tuleman pitää. Raajoja (ja päätä) käänneltiin ja pyöriteltiin ja etsittiin kipeitä kohtia kädellä/sormilla painamalla eli jotenkin manipuloimalla. "Hyvin" kuvailtu omin sanoin, mutta näin sen näkisin :) Pahimmat kipupisteet pohkeissa olivat jo ehtineet helpottaa, mutta kyllä sieltä kiristäviä lihaskalvoja löytyi edelleen. Jaloista ja lantiosta löytyi myös kipupisteitä, joiden en edes huomannut olevan jumissa, koska olin kyseiseen olotilaan jo tottunut. Ongelmakohdaksi osoittautukin niska/hartiaseutu ja rutiseva sekä naksuva olkapääni, joka osittain saattaa olla seurausta muista kiristyksistä. Vinkeiksi sain venyttelyohjeita pohkeille sekä vahvistusliikkeitä olkapäälle soutulaitteella ja taljassa. Ainoa vaan, että olen noita viimeisiä vältellyt juuri sen vuoksi, että olkapääni ei niistä tykkää.

Mitä jäi käteen? Jalat tuntuvat vähän kevyemmiltä, nilkat ja jalkaterät naksuvat, mutta olkapääni on rutissut ja naksunut oikein urakalla koko yön ja päivän. Jokin siellä siis lähti liikkeelle, en sitten tiedä onko se hyvä vai huono. Menen uudelle käynnille ylihuomenna, joten katsotaan miten sitten käy. Pohkeet ovat alkaneet jälleen kramppaamaan ja huomenna on juoksupäivä, joten voi olla, että olen vielä enemmän jumissa toisella käynnillä :) Suosittelen kuitenkin testaamaan osteopatiaa, mikäli esim. hieronta ei auta, sillä kyse voi olla jostain muustakin kuin vain lihasjumeista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti