tiistai 1. huhtikuuta 2014

Uusien juoksukenkien iloa

Siinä ne nyt ovat! Uudet juoksukengät löysivät vihdoin kotiin viime sunnuntaina! Vanhat kengät olivat vielä suht hyvässä kunnossa, mutta kantapään iskunvaimennus alkoi kärsimään ja sen huomasi siitäkin, kun kantapäiden kohdalle kenkiin oli tullu "kuopat". Olihan niillä kengillä tullu tallattua lenkkipolkua n. 900 kilometriä, joten vaihto tuli tarpeeseen. Kotiin mukaan lähti kauan haaveilemani Asicsen Gel Nimbus 15 -kengät. Niitä on paljon kehuttu ja olen niitä joskus sovittanutkin, mutta sopivaa kokoa ei ole tähän kanoottijalkaan löytynyt vielä. En kuitenkaan ostanut niitä kehujen perusteella, vaan ne oikeasti tuntuivat hyviltä jalassa :) Hinta on myös hirvittänyt, vaikka tiedänkin, että hyviin juoksukenkiin kannattaa panostaa. Näillä kengillä ovh-hinta pyörii jossain 200 euron tienoilla, mutta onnellisesti löysin ale-myynnistä kengät hintaan 104,5 euroa! Väri ei ollut ykkösvaihtoehtoni, mutta kyllä se kelpaa hyvin, varsinkin kun tuolla hinnalla kengät saa ja vielä sopivaa kokoa tähän jalkaan. Ja tällä kertaa sain kun sainkin naisten kengät, edelliset juoksukengät kun olivat miesten osastolta :D

Testilenkki ympäri Töölönlahden :)

Toinen jalkani on lievästi lättä, jonka vuoksi olen miettinyt ylipronaatiotuettuja kenkiä. Kuitenkin kaikki aikasemmatkin kenkäni ovat olleet neutraaleja ja olen pärjännyt niillä vallan loistavasti ilman mitään jalkaongelmia, joten nämä Asicsen neutraalit kengät sopivat joukon jatkoksi hyvin. Eräs liikuntalääketieteen luennoitsijoista sanoikin, että pronaatiotuetut kengät/pohjalliset ovat tarpeellisia silloin, kun oikeasti tulee jalkaongelmia (särkyjä tms), mutta neutraaleilla kengillä pärjää hyvin, jos jalkaongelmia ei tule.

Näillä kohti haavettani? Joka ei ole 2013 :)
Kengät pääsivät eilen testiin ensimmäistä kertaa ja kyllä ne hyviltä tuntuivat jalassa :) Pehmeä ja sujuva askel ja riittävä iskunvaimennus. Itsestä tuntui lenkin aikana, että vauhdit eivät olleet kovin hyviä, mutta kotiin päästyäni huomasin menneeni ihan hyvää vauhtia ja totta kai tästä kiitos uusille kengille. Tänään otin kengät sählyyn ja sielläkin toimivat oikein hyvin ja uusia kenkiä on varmasti kiittäminen siitä, että pallokin pysyi hyvin mukana ja tein hienoja maaleja ja syöttöjä :D Vaikea kuvailla hyvää kenkää muuten kuin, että tuntuu hyvältä jalassa! Nyt pitää ahkerasti käyttää niitä, jotta jalat ehtisivät hyvin tottua kenkiin ja jotta ne ehtii sisäänajaa kunnolla ennen HCR:ä, joka kuumottaa jo 5,5 viikon päässä. Ja tänään muuten julkaistiin HCR:n lähtöryhmät ja lähtönumerot. Lähtöryhmä 5, here I come!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti