maanantai 14. huhtikuuta 2014

Uutuuksien viime viikko

Sunnuntai-ilta klo 22.30 ja seuraavan päivän eväät hakusessa. Jääkaappi on lähes tyhjä ja kaurapuuro+raejuusto+mehukeitto seuraavan päivän ruokana ei houkuta, kun sitä tulee syötyä niin usein. Klo 22.30 ruoanlaitto ei hirveästi inspiroi, joten eikun kaappeja penkomaan. Pakasteesta löysin annoksen kana-vihannes"kastiketta" ja siihen piti keksiä jotain kylkeen. Riisi tai pasta ei kiinnostanut ja niinpä tartuin kaappiin ilmestyneeseen bulgur-purkkiin. Sain bulgurin kaveriltani, kun hän tyhjensi kaappejaan ulkomaille muuton myötä. En ollut koskaan kuullutkaan kyseisestä ruoka-aineesta, mutta pikainen vilkaisu purkin kylkeen kertoi, että nopea keittoaika ja hyvä ruoan lisäke, joten ei tarvinnut miettiä enempää mitä seuraavana päivänä söisin. Bulgur, vesi ja ripaus suolaa kattilaan ja alle 10 minuutin kuluttua oli eväsongelma ratkaistu. Tänään testasin pakastelöydökseni kanssa ja hyvin upposi. Makua bulgurissa ei juurikaan ollut, joten senkin vuoksi sopii hyvin juuri lisäkkeeksi. Koostumukseltaan muistutti couscousin ja riisin välimuotoa. Tutustuin sitten tuohon tuntemattomaan ruoka-aineeseen ja selvisi, että kyseessä on täysjyvädurumvehnästä valmistettuja suurimoita, mitkä ovat suosittuja ainakin Lähi-Idässä. Ravintosisältö kertoo sen sisältävän 13 g proteiinia ja 8 g ravintokuitua, kun vastaavat luvut esim. riisissä ovat 8,1 g proteiinia ja 1,7 g ravintokuitua. Lisäksi bulgurissa on runsaasti magnesiumia ja fosforia. (Ravintosisällöt poimittu täältä ja täältä.) Ei siis huono vaihtoehto riisin/pastan/perunan korvikkeeksi, etenkin kun proteiinia ja kuitua löytyy hiilareitten lisäksi.

Kävin toissapäivänä uusintakäynnillä osteopaatin luona ja täytyy sanoa, että sain nyt toisella käynnillä enemmän irti. Selästä löytyi kipupisteitä, mitkä johtuivatkin lonkankoukistajien kiristyksestä, olkapääni ongelmakohta selvisi ja sain sen kuntoutukseen/vahvistamiseen vielä lisävinkkejä ja lisäksi käänneltiin muitakin paikkoja auki. Ja se rutina ja naksuminen mitä aiemmin ihmettelin, kuulemma kuuluu asiaan, kun elimistö "hakee paikkaansa" :) Osteopatia tosiaan katsoo ihmistä kokonaisuutena, eikä vain keskity kipeän kohdan hoitoon vaan pyrkii löytämään syyn kipujen tms. taustalta.

Viime viikolla sain sykekelloni huollosta. Samassa yhteydessä oli katsottu myös sykevyö kuntoon ja niinhän siinä kävi, että se oli mennyt vaihtoon. Ei mikään ihme, että ei ollut enää kunnolla ottanut kontaktia ihon/vyön/kellon välillä. Uusi vyö vaikuttaakin paremmalta, sillä elektrodiosat ovat erilaiset ja ottavat paremmin kontaktia. Lisäksi se on helpompi puhdistaa, sillä vanhassa vyössä elektrodiosat olivat kangasta tai vastaavaa ja keräsivät ajan mittaan enemmän likaa ja hajua, vaikka sen aina huuhtelikin ja välillä pesi. Uusi vyö on myös ohuempi ja nimensä mukaisesti Soft Strap on pehmeämpi ja mukavampi päällä kuin edeltäjänsä. Ja jottei välineurheilijan uutudet tähän loppuisi, niin pitihän se uusi XXL-urheilukauppa käydä testaamassa. Siltä kierrokselta mukaan tarttui sukkia ja juoksupaita :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti