torstai 15. toukokuuta 2014

Kaksi vuotta painonpudotuksen jälkeen, mission accomplished!

Varastossani on pitkään lojunu pari jätesäkillistä vaatteita matkalla kirppikselle, mutta sinne asti ne eivät ole vielä päätyneet omasta laiskuudestani johtuen. Päädyin penkomaan näitä pusseja ja sieltä löytyi myös isoiksi jääneitä vaatteita, joita piti tietysi kokeilla vertailun vuoksi. Ja kyllähän sitä eroa oli sinne 4 vuotta vanhoihin vaatteisiin. Löysin useammat housut kokoa XL tai 44, mutta nuo kuvassa olevat housut ovat kokoa 46!! En edes muista käyttäneeni tuon kokoisia housuja. Ehkä asiaa silloin lievitti se, että housut oli ostettu Englannista ja siellä kokoa 18, joten koko "ei tuntunut" samalta Suomessa ;) Yhdet säkistä löytyneet housut kokoa 44, muistan kiristäneen vyötäröltä ja ne housut olivat iso tekijä, minkä vuoksi päätin pudottaa painoa. Muistan olleeni työpaikan koulutuksessa joskus helmi-maaliskuussa 2010 ja päälläni oli ne tietyt housut, mitkä puristivat vyötäröltä ja niitä oli inhottavaa pitää jalassa. Olin tyytyväinen, että päälläni oli silloin löysä paita, jonka vuoksi jenkkakahvat ja "ylipursuava" vatsa eivät näkyneet muille. Se oli epämiellyttävä koulutus kiitos niiden housujen ja aiheena kaiken lisäksi diabetes! No tuosta hirveästä koulutuksesta se sitten lähti ja hyvä niin :) Siitä on aikaa runsas 4 vuotta. 2 vuotta sitten olin saanut operaation elämäntapamuutos siihen malliin, että 25 kg oli pudonnut.

Huhtikuu 2010
Ja samat housut nykyään 4 vuotta myöhemmin!

Seuraan painoani edelleen vähintään kerran viikossa ja tulen jatkossakin seuraamaan. Moni sanoo ettei painoa kannata seurata, jos on tyytyväinen oloonsa ja tietää olevansa normaalipainoinen. Minä seuraan silti, sillä en halua niitä kiloja enää takaisin. Kulutukseni ja syömiseni vastaavat aika hyvin tällä hetkellä toisiaan, mutta välillä tulee niitä herkkukausia, jolloin paino saattaisi hyvin lähteä nousuun. Haluan olla tietoinen missä mennään vaa'an kanssa, jotta tarpeen mukaan pystyn vähän pihistämään herkuttelusta tai vaikka liikkumaan hieman enemmän :) Painonpudotuksen jälkeen seuraavat 2 vuotta ovat ne tärkeimmät sen suhteen pystyykö pudotetun painon pitämään poissa. Minulla nuo 2 vuotta ovat nyt siis täynnnä ja tavoite saavutettu! Paino on noussut kahden vuoden aikana max 4 kg, tällä hetkellä lukema on +2 kg siitä mihin sen sain pudotettua 2 vuotta sitten. Näissä suunnilleen samoissa lukemissa on pysytty ja hyvä niin. Nuo housut päätyvät jatkossakin sinne jätesäkkiin ja kirppikselle, eivät enää minun jalkaani!! Tässä olen ja tässä pysyn :)

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa, miten hienosti olet onnistunut painonpudotuksessa, mutta vielä paljon ihailtavampaa, miten hyvin olet onnistunut pitämään painon myös pysyvästi poissa! Ihmisen on niin helppo jatkaa samaa rataa kuin ennenkin, joten on niin helpottavaa pysyä "kaidalla polulla" ja jatkaa terveellisiä elämäntapoja, kun ne on kerran löytänyt, kuin poiketa takaisin vanhojen tottumusten pariin ja yrittää sitten rämpiä sieltä taas pois.

    Tsemiä myös seuraavaan kahteen ja kahteenkymmeneen vuoteen, se on elämänmittainen matka se "painonhallinta" :) En kyllä epäile hetkeäkään, ettetkö niistä "selviäisi"!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ihanasta kommentista!! Vanhoihin tapoihin retkahtaminen olisi helppoa, jos vain yhtään antaisi periksi, mutta onneksi liikunta on nykyään ihana "pakkomielle" ja terveellinenkin ruoka on tullut jäädäkseen kuitenkaan unohtamatta niitä herkkuja sopivasti :)

      Poista