sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Raparperia lautasella

Raparperi on minun ruokalistallani aika vieras aine, sillä en muista vuosiin siitä mitään tehneeni. Keräsin mukaani joitakin raparperin varsia mummolakäynnilläni ja pitihän ne johonkin hyötykäyttöön saada. Osan pakastin palasteltuna odottamaan myöhempää ideaa raparperiruoasta ja osasta testailin raparperi-kaurapaistosta kahtena eri versiona, lähinnä niissä eroksi tuli makeutus.
 
3 dl kaurahiutaleita
2 raparperin vartta
3-4 rkl hunajaa/sokeria
1 tl kanelia
2 rkl oliiviöljyä

Kaurahiutaleet, kaneli, öljy ja hunaja/sokeri sekaisin. Raparperit muiden aineiden joukkoon ja kaadetaan tasaisesti öljyttyyn/voideltuun uunivuokaan tai vaihtoehtoisesti raparperit uunivuoan pohjalle ja päälle muut aineet. Uuniin 200 astetta ja n. 12 min.

Paistos kannattaa syödä jonkun lisäkkeen kanssa, sillä yksistään syötynä on vähän "tylsä". Makea herkku tämä ei ole, vaikka hunajaa/sokeria siihen tuleekin. Itse olen testannut vaniljakastikkeen ja maustamattoman jogurtin kanssa ja hyvin toimi. Toimiva vaihtoehto on myös vaniljamaito, sillä kun en muutakaan lisäkettä keksinyt, laitoin desilliseen maitoa hieman vaniljasokeria ja kaadoin paistoksen mukaan. Raparperihan sisältää oksaalihappoa, mikä sitoo kalsiumia elimistöstä eli ei ole suurina määrinä hyväksi. Sen vuoksi maitotuotteiden nauttiminen raparperin kanssa on suositeltavaa. Muutenhan raparperi on terveellinen kasvis. Finelin sivuilta löytyy ravintosisältö, mikä kertoo raparperin sisältävän mm K- ja C-vitamiinia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti