sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Juoksukoulua ja tanssimaratonia

Tämä viikko taas mennä hurahti nopeasti. Vappuna en välittänyt sokerilakostani vaan herkuttelin itsetehdyillä munkeilla, karkeilla ja muulla hyvällä. Luvattuja poikkeuspäiviä lukuunottamatta on sokerilakkoni pitänyt :) Treenaamaankin olen ehtinyt ja tällä viikolla pitkästä aikaa vähän erilaista treeniä. Viime ajat ovat kuluneet pitkälti lenkkipoluilla ja vielä lisäksi yksin juosten. Satuin tuttavani kanssa juttelemaan vappuna ja selvisi, että hänkin treenaa Satsilla ja on suunnitellut menevänsä sen tarjoamaan juoksukouluun. Näin löimme suunnitelmat yhteen ja lauantai-aamuna suuntasimme lähtöpaikalle, joten ei tarvinnut tällä kertaa juosta yksin :) Sats:n juoksukoulussa on tarjolla on kolmea eri juoksutuntia: Run Tough eli rankka intervallitunti, Run Speedplay eli lyhyitä ja pitkiä intervalleja sekä RunPace eli tasaisen vauhdin ylläpitoon keskittyvä tunti. Lisätietoja täältä

Itse olin mukana tuolla Pace-tunnilla, mikä sopikin hyvin, sillä viikon kuluttua onkin juuri se tasaisen vauhdin haaste eli puolimaraton :) Alkuun vedimme kevyellä vauhdilla lämmittelyosuuden kahdessa eri ryhmässä, joista toinen eteni hieman vauhdikkaammin ja toinen hieman verkkaisemmin. Tämän jälkeen teimme tekniikkaharjoituksia ja sitten lähdimme itse tasaisen vauhdin treeniin. Ryhmä jaettiin jälleen pienempiin ryhmiin, tällä kertaa kolmeen erivauhtiseen joukkoon kilometrivauhdin perusteella eli 5,15 min/km, 6 min/km ja 7 min/km. Itse lähdin tuohon 6 min/km vauhtiin mukaan ja vedimme reilun 3 km:n lenkin. Ohjaaja myös antoi jokaiselle yksilöllistä palautetta juoksutekniikasta. Oma askellukseni on kuulemma liian pitkää ja kulutan siinä turhaa energiaa. Eipä ole itse tätä ennen tullut ajateltua. Loppuun vedimme vielä loppuverryttelylenkin ja äkkiä se tunti olikin kulunut. Omat juoksulenkit tuppaavat olemaan usein samanlaisia lähes joka kerta, joten tämä oli hyvää vaihtelua siihen.

Tänään kävin Sh'Jam-nimisellä tunnilla eli Sh'bam+BodyJam=Sh'Jam. Oikeastaan tämä oli kahden tunnin mittainen "tanssimaraton" ja sisälsi molemmista tanssitunneista paloja niin uudemmista kuin vanhemmistakin ohjelmista. Tänä vuonna tanssitunnit ovat harmikseni jääneet vähemmälle, Sh'bamissa olen käynyt kerran ja BodyJamissa kahdesti, kun olen keskittynyt juoksemiseen ja samasta syystä johtuen kaikki jumppatunnit ovat olleet aika vähissä viimeisen parin kuukauden aikana. Joten tämä kaksituntinen tuli oikein "tarpeeseen". Tarkoituksena oli tällä viikolla vetäistä kolme lenkkiä ja salitreeni melkein viimeisenä voiteluna ennen HCR:a, mutta korvasin yhden lenkin ja salin näillä tunneilla, sillä eihän tätä tilaisuutta voinut jättää käyttämättä! Lopputuloksena oli huipputunti ja hyvä fiilis! Pääsin hyppelemään Holding Out For a Hero'n ja muiden huippubiisien parissa, vaikken kaikkia askeleita osannutkaan. Kaksi tuntia mennä hurahti nopeasti ja vielä olisin voinut jatkaakin :) Törmäsin tunnilla myös Parempia polkuja -blogin Tiinaan, joka itse asiassa tästä tunnista vinkkasi. Olikin mukava törmätä in real life :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti