keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Luentolehtiö esille, liikuntalääketiede kutsuu!

Back to school!! Nyt se on sitten virallista eli ilmottautuminen avoimen yliopiston liikuntalääketieteen perusopintoihin on tehty!! Opinahjona toimii Helsingin seudun kesäyliopisto, mutta taustatekijänä siellä on Itä-Suomen yliopisto (entinen Kuopion yliopisto), jonka opetussuunnitelman mukaan opinnot suoritetaan. Opiskelut alkavat mukavasti heti kesän alussa 6.6. kolmen päivän rutistuksella. Seuraavat luennot ovat vasta elokuussa ja siitä eteenpäin syksyllä ja talvella aina ensi vuoden maaliskuuhun asti noin kerran kuukaudessa pari luentopäivää peräkkäin ja tentit lisäksi. Eli itse asiassa suurin osa opinnoista on kaikkea muuta kuin kesäaikana. No tämä ei haittaa, niin ei tarvitse istua kesähelteillä koulun penkillä :) Luennot ovat pääasiassa pe-iltaisin ja lauantaisin eli "paras" aika viikosta, mutta aihe on kuitenkin niin mielenkiintoinen, että eiköhän siellä jaksa. Vapaaehtoisesti ja omasta halusta sinne kuitenkin mennään :) Nyt vaan pitäisi kaivaa sisäinen opiskelija esille, se joka osaa tehdä muistiinpanoja, keskittyä luennoilla ja jaksaa lukea tentteihin. Missä on luentolehtiöt, kynät ja kirjastokortit?

Jeeee!!
Kukapa olisi uskonut vielä 2-3 vuotta sitten, että meikäläinen lähtee tällaista aihetta opiskelemaan ja vielä vapaaehtoisesti. Lienee se elämäntapamuutos mennyt vähän yli, kun näin olen innostunut liikunnan lisäksi myös kaikesta siellä taustalla tapahtuvasta. Osa joille olen asiasta kertonut, on ollut yllättynyt ja sanonut juuri sitä, että olen yli-innostunut asiasta. Osa taas ei ole yhtään ihmetellyt, vaan pitänyt asiaa ihan luonnollisena jatkumona. Varmasti tästä tulee iloa niin itselleni ja treenaamiselle kuin myös työelämään. 

Illan iloksi kävin vetäsemässä Sh'bamin pitkästä aikaa. Juoksutreenien vuoksi on kyseinen tunti jäänyt viime viikkoina väliin, joten kiva oli jälleen päästä vähän vispaamaan jalkaa :) Mukavasti ennen tuntia söin jätskiä ja sen jälkeen suklaata, järki hoi? Vaikka edessä ja takana on opiskeluja ravitsemuksesta, niin kyllä silti näköjään osaan syödä ohjeiden vastaisesti. Älä tee niin kuin minä teen, vaan niin kuin minä sanon ;)

Tänään soi: Justin Timberlake - Mirrors

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti