sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Juoksua tiellä ja vedessä

Juoksupolulta vesijuoksuradalle.
Pakkasin tänään uintikamppeet reppuun ja päälle vetäsin lenkkikamppeet. Tämä tarkoitti juoksulenkkiä kohti uimahallia. Löysin kaapin kätköistä repun, jonka hihnat sain hyvin kiristettyä ja solmin ne vielä eteen kiinni, niin ei päässy reppu hölskymään selässä. Ei ehkä hienoin viritelmä ulkoisesti, mutta toimivaksi todettu tämän päiväisen perusteella :) Puoli tunti mennä hölköttelin uimahallille, sen jälkeen kamppeet vaihtoon ja altaaseen ja juoksutyylin vaihdos. Tiellä juoksu muuttui siis vesijuoksuksi. Juoksu+vesijuoksu tuntui olevan hyvä treenipari, vaikka repussa olikin painoa pyyhkeen, vaihtovaatteiden ja muiden tavaroiden ohella, niin hyvin pystyi hölköttelemään sen kanssa eteenpäin. Ainoa miinus oli säärien kipeytyminen. Luulen, että muutaman päivän takainen rääkkitreeni tuntuu jaloissa vieläkin ja nyt kun rasitin jalkoja (ja nimenomaan sääriä ja pohkeita), niin ei mikään ihme, että penikoissa vähän tuntui. Ei hyvä. Huominen treeni jää väliin ja yritän huilata ja venytellä niin, ettei tilanne pääse huononemaan.

Projekti treenitapojen muuttamiseksi on ainakin toistaiseksi hyvällä mallilla. Olen joka viikko vetänyt lihaskuntotreenin, joka toinen viikko pk-treenin ja joka toinen viikko kehonhuoltoa. Ensi viikolla olisi luvassa kehonhuoltoa, saa nähdä miten sen toteutan. Lisäksi olen onnnistunut lisäämään yhden juoksutreenin per viikko :)

Tällä viikolla julkaistiin uudet ravitsemussuositukset. Suuria muutoksia niihin ei kuitenkaan tullut edellisiin suosituksiin verrattuna. D-vitamiinin ja seleenin saantisuosituksia on nostettu. Suolan saantisuositusta on puolestaan laskettu, mikä ei toisaalta yllätä, koska suolaa on joka paikassa ja yllättävän paljon myös leivässä, mikä onkin yksi suurimmista suomalaisten suolalähteistä. Rasvojen ja hiilihydraattien suhteen on tehty pieniä muutoksia saantisuositusten vaihteluväleihin. Rasvan kohdalla vaihteluvälin yläraja on hieman korkeampi ja puolestaan hiilareiden kohdalla vaihteluvälin alarajaa on laskettu. Molempien kohdalla oleellista on kuitenkin kiinnittää huomiota niiden laatuun. Tämä tarkoittaa hiilareiden kohdalla kuitupitoisuutta ja rasvojen kohdalla niiden laatua eli kovan ja pehmeän rasvan tarkkailua. Lautasmalliin onkin lisätty kasviöljypohjainen salaatinkastike. Lisätietoa täältä.

Tänään soi: David Guetta ft. Sia - She Wolf (Falling To Pieces)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti