keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Treeniä kerrakseen

Huh huh!! Treeni-ilta isolla T:llä :) Vetäisin pohjalle BodyPumpin ja siihen päälle hetken aikaa vetelin crosstrainerilla. Kolmas vaihe oli Speed'n'Sports, mikä on uutuustunti salillamme, joten pitihän se päästä testaamaan. Olin lueskellut esittelyn kyseisestä tunnista SATS:n sivuilta ja se lupaili seuraavaa: "Nopea ja kimmoisa kroppa on monen treenaajan tavoite. Speed ’n’ Sports haastaa sinut tehokkailla kestävyys- ja nopeusharjoituksilla. Tämä tunti perustuu puhtaaseen ketteryys-, nopeus- ja voimaharjoitteluun." Katsoin myös videon ja näiden perusteella vaikutti kivalta tunnilta, joten eikun menoksi!

Alkulämmittelynä juoksua ja lisänä hyppyä, ristijuoksua, polvennostojuoksua ja muuta mukavaa. Sen jälkeen alkoi hyppely, lankkukävely, viivajuoksu ja kaikki mahdollinen. Video kuvaakin hyvin sitä, mitä tunnilla teimme, joten se kertoo paremmin sisällön kuin oma sanallinen kuvailuni. Teimme yhtä liikettä muutaman kierroksen ajan tai sitten 40 sekunnin ajan ja sen jälkeen 20 sekunnin tauko. Ajattelin jo 5 minuutin jälkeen, että mitähän tästä tulee, mutta periksi ei voinut antaa ja kaikki tehtiin mitä pitikin. Välillä mietin, että oksennanko ja pyörrynkö. No, en tehnyt kumpaakaan, vaan pystyssä pysyttiin. Suoraan sanottuna hullun rankka tunti tai oikestaan 45 minuuttinen ja se oli ihan riittävä. En muista milloin olisin noin rankan treenin vetänyt, sillä taatusti vedin koko ajan erittäin korkeilla sykkeillä ja naamani oli punainen kuin paloauto, joulupukin takki tai Ferrari.

BodyPump+Speed'n'Sports=virhe! Tuo jälkimmäinen riittää jo yksinään hyväksi treeniksi. Yksinkertainen ja tehokas tunti, mikä hieman ehkä muistutti HIIT:iä, muttei varsinaisesti sitä kuitenkaan ollut. En taida ihan hetkeen mennä uudelleen, en ainakaan tuplatreeninä toisen tunnin kanssa. Hyvä treeni silloin, kun haluaa itsestään kaiken irti, hien päälle ja sykkeet kattoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti