torstai 6. maaliskuuta 2014

Avokado taipuu moneksi

Avokado on ollut parina päivänä ruokieni perustana. Se taipuu moneksi, suolaiseen ja makeaan ja kaiken lisäksi on vielä terveellinen. Minulla on iso läjä hedelmiä kotona, kiitos äitini, joka ne tänne toi. Ongelmana on, että jo tätä ennen itselläni oli kasa hedelmiä ja pelkona oli, että ne alkavat pilaantumaan. Lisäksi puoli pussi avokadoja oli niin pehmeitä, että nekin piti saada pois silmistä. Mitäänhän ei voi heittää pois, joten eikun kokkailemaan.

Moni kakku päältä ruma ja sisältä herkkua vai miten se meni ;)
Avokadohedelmäsose
- 2 mandariinia
- 2 omenaa
- 1 avokado

Kaikki aineet palasiksi tai muuten pienempään muotoon, heitetään blenderiin, pyöräytys ja sose on valmis. Väri muistuttaa hernekeittoa, mutta maku on mitä parhain! Yllättävän makeaa ja tietysi ihanan tuoretta. Töissä sain pitkiä katseita, kun pistelin kyseistä mössöä hyvällä ruokahalulla suuhuni. Yksi työkaveri maistoi sitä ja tykkäsi myös, joten ihan hasardi tulos ei ollut :) Tätä voi syödä sellaisenaan tai vaikka esimerkiksi rahkan tai puuron kanssa. Itse testasin puuron kanssa ja hyvin upposi.

Avokadobanaaniletut
- 1 banaani
- 1 avokado
- 2 kananmunaa

Kaikki aineet blenderiin, pyöräytys ja taikina on paistovalmis. Paistinpannulle hieman margariinia (öljyäkin olisi ehkä voinut käyttää) ja taikinaa perään. Paistetaan molemmin puolin, lämpötila saa olla maltillinen. Tässäkin tulos oli nam!  Näin avokadopohjaisena tämä on vieläkin terveellisempi kuin serkkunsa banaanilettu. Heittelin letun päälle vielä salaattia, kurkkua, tomaattia, kikherneitä, raejuustoa ja lohta ja ruoka oli valmista. Vaikka itse sanonkin, niin oli todella hyvää! Kevyttä, mutta täyttävää.

Näiden lisäksi olen jo aiemmin kokkailut avokadopohjaista wrappia, enkä usko, että avokadokokeilut tähän jäävät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti