sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Intervallijuoksua ja grillailua

Olin toissapäivänä salilla ja yritin tehdä jalkoihin ja keskivartaloon keskittyvää treeniä. Olen kerran saanut juoksutunnin ohjaajalta kommentin, ettei minulla ole tarpeeksi voimaa pakaralihaksissa, sillä se näkyy juoksuasennossani. No niitä pakaraliikkeitä on yritetty tehdä sen jälkeen hieman ahkerammin ja ne olivat ohjelmassa myös nyt. Toisaalta huomasin, että jalkatreenini keskittyvät pakaroiden lisäksi enimmäkseen etureisiin ja muut lihakset jäävät vähemmälle. Takareidet ovat tosin mukana esim. jalkaprässissä, mutta (ainakin) yksi täysin unohtunut lihasryhmä on pohkeet! Juuri ne lihakset, jotka ovat kaikessa aina mukana ja ehkä juuri sen takia niiden treenaus on jäänyt vähemmälle, kun ajattelen niiden saavan treeniä muutenkin koko ajan. Kuitenkin pohkeiden lihaskunto on tärkeää ja juoksua ajatellen on niitä ehdottomasti kehitettävä. Tällä viikolla pohkeetkin siis saivat oman osuutensa lihaskuntotreenistä ja kyllä kiittävätkin siitä niin, että ovat vielä tänäänkin eli kaksi päivää jälkikäteen kipeät.

Juoksuareenani
Noilla kipeillä pohkeilla kuitenkin lähdin lenkille ihan kokeilumielessä, että miten askel rullaa, vaikka pohkeissa vähän tuntuukin. Ihan hyvinhän se meni ja päädyin vahingossa vielä tekemään intervalleja läheiselle urheilukentälle, mikä oikeasti on rullaluistelukenttä, mutta juoksuradan muotoinen. Se ammotti tyhjyyttään, sillä ihan vielä ei ole rullaluistelukelit, vaikka niin keväistä jo onkin. Toinen pääty kentästä oli hieman jäässä, mutta muuten oli oikein hyvä paikka spurttailla itsekseen. Oma treenini koostui 15 min lämmittelystä, 15 min intervalleista ja lopuksi vielä 15 min "jäähdyttelystä" kotiin juostessa. Juoksin intervalleissa joka toinen kierros täysillä ja joka toinen kierros hölkötellen. En tiedä radan pituutta, mutta veikkaisin sen olevan n. 200 metriä. Kiva oli päästä spurttailemaan ja vaihtelua peruslenkkeilyyn :)

Grillikausi on myös avattu! Tämä tapahtui jo tiistaina eli helmikuun puolella, kun yleensä grillikausi lähtee käyntiin vasta keväällä, mutta näin tänä vuonna. Sähkögrilli kotiutui hiljattain uuteen kotiinsa, kun kaverini muutti ulkomaille ja lahjoitti sen minulle :) Grilli onkin kätevä näin kerrostalo-olosuhteissa ja sitä voi periaatteessa käyttää myös sisällä. Näinpä sain uuden hyvän "kokkauskaverin". Tein meille grilliruoat ja lautaselle ne kasattuani, tajusin, että grillissä saa tehtyä aikamoisen terveellistä ruokaa, kuten oli nyt käynyt. Lautasella komeili kalkkunapihvi itsetehdyssä marinadissa (oliiviöljyä, soijaa, limemehua, mausteita, yrttejä), kasvisnyyttejä (kesäkurpitsaa, paprikaa, punasipulia, valkosipulia, chiliä, suolaa, pippuria), bataattinyyttejä (pinnalla oliiviöljyä ja mausteita ja päällä hieman parmesania) sekä salaattia kastikkeena sitruunamehua ja oliiviöljyä. Nam mitä ruokaa, vaikka itse sanonkin :) Ja terveellistä kaiken lisäksi. Tästä kokoelmasta epäterveellisintä taitaa olla tuo parmesan, jota hieman raastoin bataattinyytteihin mukaan. Bataatti on muutenkin tämänhetkisiä suosikkejani, joten pitää kehitellä siitä muitakin grilliversioita. Siellä se grilli odottaa parvekkeella seuraavaa kertaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti