lauantai 22. maaliskuuta 2014

Lajikokokeiluna hydrospinning

Kävin eilen testailemassa hydrospinningiä. En ollut hirveästi tutustunut lajiin edeltävästi, tiesin vain, että spinningpyörät ovat vedessä ja siellä mennä poljetaan. Joten eikun testaamaan! Paikkana oli Mäkelänrinteen uimahalli ja tunnin kesto 40 min. Tunnit tuntuivat olevan kovin suosittuja, sillä olimme omamme varanneet jo 3 viikkoa etukäteen. Menimme kaverin kanssa hyvissä ajoin paikalle ja kävimme jo ennen tunnin alkua ihmettelemässä pyöriä ja miettimässä mihin olimme menossa. 

Jalkaan vedimme tossut ja käsiin hanskat, jotka saimme paikan päältä. Ennen tunnin alkua säädettiin pyörät ihan niin kuin ennen normaalia spinning-tuntia ja sen jälkeen ne vietiin altaaseen. Jalat kiinni poljinten kuonokoppiin ja menoksi! Pyörässä ei ollut mitään vastuksia vaan vastuksena toimi veden vastus. Alkuun tuntui, että polkimet lähtevät alta, kun vastuksia ei voinut säätää, mutta hetken aikaa poljettuani, huomasin, että vastus tosiaan tulee hyvin vedestä. Putkella polkemista, taaksepäin polkemista, satulan edessä ja takana polkemista ja tietysti satulan päällä. Välillä tehtiin kiihdytyksiä. Normaalista spinning-tunnista poiketen tulivat kädet tässä myös mukaan. Niitä heiluteltiin eri tavalla vedessä, jolloin myös käsille saatiin treeniä. Loppuun lyhyet jäähdyttelyt ja venyttelyt, nekin pyörän päällä altaassa toteutettuna. Musiikki soi mukana totta kai. Tämä video kertonee vielä paremmin mitä tehtiin. Videosta poiketen tuntimme ohjaaja oli polkemassa altaan reunalla eikä altaassa.

Mitä mieltä? Tunti (tai 40 min) meni nopeasti. Veden vastus oli pehmeä, mutta tehokas. Käsien "heiluttelu" tuntui hyvin ainakin ojentajissa ja veden vastuksen vuoksi joutui myös keskivartalon pitoon kiinnittämään enemmän huomiota, joten treeni ei ollut pelkästään jaloille niin kuin spinning yleensä. Etureidet tekivät työtä ja sen tunsi hyvin lihaksissa jo treenin aikana. Hiki ei päässyt tulemaan sattuneesta syystä ja tarpeen mukaan pystyi naamaan loiskimaan hieman vettä, jos kaipasi virkistystä :) Janokaan ei tullut samalla lailla kuin spinningissä ja pärjäsin hyvin tunnin loppuun asti ilman vesihörppyä. Kaverillani on niska/selkävaivoja, eikä sen vuoksi yleensä käy spinningissä, mutta kertoi tunnin jälkeen tämän olleen niska/selkäystävällisempi. Tehoja tunnista saa kyllä irti, kun polkee tarpeeksi kovaa, mutta spinningin koen silti selvästi raskaammaksi. Molemmat pohkeeni kramppasivat, kun nousin altaasta ylös, joten kai sitä jotain oli tullut tehtyä :) Menemme vielä uudelleen, sillä uskoisin saavani paremman treenin toisella kerralla, kun jo vähän tietää mitä tekee. Ykköseksi tämä ei treenivaihtoehdoistani mene, mutta sinne silloin tällöin tehtävänä treeninä kyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti