keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Keväistä treeniä ja kipeän rakon hoito-ohjeita

Pyöräilykausi on tänään avattu! Kadut ovat olleet jo hetken aikaa hyvässä kunnossa, mutta terävä sepeli on ennenkin puhkonut renkaita, joten olen pyörän kaivamista varastosta hieman siirtänyt, kunnes katuja on enemmän puhdistettu. Tänään ei ollut pelkoa edes aamujäistä, joten eikun töihin pyörän selässä :) Eipä siitä edellisestä pyöräilykerrasta taida olla kuin runsas kaksi kuukautta, mutta aina yhtä ihanaa on päästä talven jälkeen pyörän selkään. Viikonlopun sääennuste tosin ei lupaa hyvää pyöräilysäiden kannalta... 


Ihana aurinkoinen sää houkutteli myös lenkille. Reppuun salikamat ja lenkin kautta salille BodyPumppiin. Loistava yhdistelmä ja hyvä fiilis! Aurinko ja treeni tekevät terää :) Lenkillä kuitenkin onnistuin eksymään, kun menin uusia reittejä ja tie loppuikin yhtäkkiä ilmeisesti golfkentälle. Juoksin siellä hetken ympyrää, kun joka puolella oli vain aitaa, joten oli pakko kääntyä takaisin :D Salille onneksi ehdin hyvissä ajoin pienistä mutkista huolimatta. Tunnetusti suuntavaistoni ei ole kovin hyvä, joten ei mikään ihme, että olin taas reitiltä hukassa :)

Melkeen eturivissä :D
Viime viikonloppu meni monenmoisessa touhussa. Perjantaina olin teini-idolini Backstreet Boys:n keikalla ja vau sitä fiilistä! Kaikki joilla on lapsena/teininä/aikuisena ollut jokin suosikkibändi ja osaa biisit by heart ja kun sen myöhemmin kuulee vuosien päästä uudelleen livenä, niin tietää mikä fiilis silloin on :) Tuntuu, että olen vieläkin teini kun muistelen tuota vajaan viikon takaista keikkaa ;) Noh tämän tärkeän aasinsillan kautta pääsen toiseen aiheeseen, nimittäin ennen keikkaa vedin lenkin ja salitreenin ja kun siihen päälle lisätään hyppiminen keikalla ja seuraavana päivänä uudehkot korkkarit ja liiallinen kävely niillä = lonkakoukistajat aivan jumissa ja rakko pikkuvarpaan päällä. Ja vielä puhjennut rakko, josta puuttuu iho päältä, joka vuotaa välillä verta ja on kosketusarka. Kenkäkin tuntuu painavan ja tekee kipeää pitää sitä jalassa. Tämän vuoksi kehittelin varpaaseen kevennyshoidon. Kevennyshoitoa käytetään esimerkiksi jalkapohjan haavoihin, joista pitää saada ns. painetta pois, kipeisiin känsiin tms. Päätin toteuttaa tätä kevennystä varpaaseeni, jotta pääsisin kävelemään kivutta. 


Ihorikkoon pala silikoni- tai rasvalappua ja päälle vaahtosidosta, jonka keskelle ihorikon kokoinen aukko juuri sen vuoksi, ettei siihen kohdistu painetta, kun päälle jää "tyhjää tilaa". Päällimmäiseksi vielä haavalappu tms ja tarvittaessa toinen kerros vaahtosidosta. Kotitekoinen (tai oikeastaan työtekoinen) kevennyshoito on valmis ja kävelykin sujuu paremmin. Tämän avulla pääsin tänään myös lenkille ja pumppiin :) Suosittelen kokeilemaan, mikäli jaloissa on kipeitä rakkoja, känsiä tms ja silti haluaa päästä liikkeelle. Apteekista saa ainakin huoparenkaita, joita voi myös hyvin käyttää. Silikonilapun ja haavalapun voi jättää halutessaan pois, itse laitoin ne, koska ihorikko oli vielä auki, mutta esim. känsään käy varsin hyvin pelkkä huoparengas.

Tänään lenkkimusana yllättäen soi: Backstreet Boys - The One ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti