keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Niinhän sitä sanotaan, että urheilu on vaarallista

Eilisessä sählypelissä tuli hittiä vähän yhdelle sun toiselle. Alle puolen minuutin pelin jälkeen sai yksi pallon silmäänsä, mutta onneksi siitä selvittiin pienellä verenpurkaumalla ja säikähdyksellä. Meikäläisen kohtalona oli sitte kunnon osuma mailasta nilkkaan. Mukavasti kirpas, mutta ei sitä hirveesti siinä pelin tuoksinassa jääty ihmettelemään. Kotimatkalla bussissa nilkkaa alkoi sitten särkeä ja kotona nilkka olikin ulomman kehräsluun vierestä vähän turvoksissa ja arka. Sitten vaan kylmä-koho-kompressio-hoitoa. Tänään nilkka on edelleen vähän ollut arka, mutta ihan normaalisti olen pystynyt liikkumaan. Illan jumppa jää nyt kyllä väliin, sillä siellä olisi pitänyt pystyä hyppimään, juoksemaan ja tekemään ties mitä tiukkaan tahtiin, niin ehkä tekee hyvä antaa nilkan huilata tämän päivän.

Kipeän nilkan ystävät eilen.
Urheiluvammoilta tai miltä tahansa vammoilta olen tähän asti onneksi säästynyt. Vasen nilkka nyrjähti pulkkamäessä kolme vuotta sitten pahasti, eikä se ole täysin normaaliksi palannutkaan, onneksi ei kuitenkaan menoa haittaa. Silloin en vielä ollut aktiiviliikkuja, joten ei sillä lailla haitannut urheilusuorituksia. Oikea nilkka on kahteen kertaan nyrjähtänyt/venähtänyt, mutta parantunut parissa päivässä, joten aina on selvitty säikähdyksellä. 

Joskus on näilläki toikkaroitu menemään.
 Pientä vaivaa aina on olkapään ja polven kanssa, joista ensimmäinen on aina vähän vaivannut, mutta jo useampi vuosi sitten alkoi vaivaamaan enemmän, kun tein salilla vääriä liikkeitä. Siitä lähtien olkapää on naksunut ja paukkunut, erityisesti rasituksen jälkeen. Joskus joudun vähän helpottamaan käsiliikkeitä, kun olkapää tuntuu ilkeältä. Tässä odottelen, että millon se lopullisesti pamahtaa rikki. Myös polvea joudun välillä varomaan, kun se vihloo. Kaksi varvastakin on murtunut ja joskus haittaavat tasapainoharjotuksia tms. Pienellä onneksi olen selvinnyt ja kauhulla odotan, jos joskus jokin paikka krakaa niin, että joudun jättämään liikunnan pitkäksi aikaa. Pitää olla tyytyväinen, että terveenä on pysytty tähän asti ja toivottavasti jatkossakin :)

Tänään soi: Ei mikään :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti