torstai 21. maaliskuuta 2013

Askeleita

Kaivoin pitkästä aikaa esille askelmittarin ja parina päivänä olen sitä taskussa pitänyt. Tänään mittari jäi kotiin, koska majaili pyykkikorissa, onneks ei kuitenkaan pyykkikoneeseen eksyny. Ainahan puhutaan siitä 10 000 askeleesta päivässä, mikä olisi terveyden kannalta hyvä määrä. Näinä kahtena päivänä olen päässyt reiluun 7700 ja vajaaseen 9000 askeleen, mittari ei tosin ihan koko aikaa ole ollut mukana ainakaan kotona, joten jonkun askeleen noihin molempiin voi vielä lisätä. Töissä ei ole ihan hirveästi tarvinnut mennä ympäriinsä, mutta päivinä kun joutuu juoksemaan paikasta toiseen, on askeleita tullut huomattavasti enemmän. Omalla kohdallani n. 8000-9000 askelta lienee se keskimääräinen askelmäärä ainakin arkipäivinä. Aika helposti askelia tulee jo siitä, kun kävelee osan työmatkoista. Näihin lukemiin ei ole laskettu mukaan liikunnan tuomia askeleita, muuten niitä olisikin reilusti enemmän.



 Tällä viikolla innostuin kokeilemaan uusia ruokia tai ainakin vähän eri kaavalla. Yleensä sitä tulee tehtyä samoja ruokia, mutta nyt tein pitkästä aikaa kasvissosekeittoa, siihen höysteeksi tuli mascarponea, joka antoikin pehmeän maun keitolle. Ens kerralla taidan lisätä vielä enemmän nestettä, nyt keitto oli melkeen pyree, kun jäi vähän paksuksi. Tänään testivuorossa oli pinaattituorepasta kera pinaatinlehtien ja lohen, joukkoon heitin vielä loput mascarponet. Nopeaa, helppoa ja hyvää sekin. Toki listalle on mahtunut myös perustonnikalaraejuustosalaatti ja suklaa. Tosin onnistuin vähän pidättäytymään herkuista peräti 3 päivää, ainakin kotona, työpaikalla syötyjä ei lasketakaan ;)

Kovasti oottelen, että lumet sulais ja pääsis kunnolla juoksemaan. Nyt on vähän heikkoa treenaaminen, ku tiet on ainaki osittain niin liukkaat, et kävellessäki saa varoa askeliaan. Loppuviikosta kuitenkin on kova yritys päästä lenkkipolulle. Lisäks ootan, et pääsisin alottamaan pyöräilykauden. Pyörä pitäis vaan heittää huoltoon, et ois sitte heti valmiina, ku kelit antaa periks.

Jokin aika sitten tuli vastaan aikoinaan luistelunäytöksessäni soinu kappale eli tänään soi: Jean Michel Jarre - Rendez-Vous IV

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti