lauantai 9. maaliskuuta 2013

Messuilua ja douppausta

Kipaisin tänään vierailemaan GoExpossa eli liikuntamessuilla Helsingin messukeskuksessa. Kaiken lisäksi pääsin sisään vapaalipulla, jonka olin voittanu netissä olleessa kisassa. Kerranki jonkinlaista arpaonnea tännekipäin :) Itse tapahtuma oli vähän pettymys, odotin ehkä vähän enemmän. Olin samoilla messuilla viimekin vuonna ja tuntuu, että ne olivat silloin paremmat. Tai ehkä näin toisella kerralla oli liikaa samaa juttua kuin viime vuonna. Silloin mukaan lähti kaikenlaista esitettä ja lappusta ja ostoksiinki kerty pari vaatekappaletta. Nyt tulin kotiin mukana messuopas :D Yhteen kisaan osallistuin, siinä kaikki. Sporttilavallakaan ei ollut oikein mitään houkuttelevaa sinä aikana kun paikkaa kiertelimme. Kiinnostavimmat jutuit osuivat juuri eri kellonaikaan tai eri päivälle. Mutta tulipahan käytyä ja jotain nähtyä.

Mittasin viime viikolla hemoglobiiniarvoni töissä ja se oli yllättävän alhainen 125. Yleensä hb-arvoni on ollut hyvä, usein yli 140, mutta jo vuosi sitten huomasin sen pudonneen. Silloin se taisi olla 123, mikä on ennätysalhainen, sillä olen usein käynyt luovuttamassa verta ja tulos on aina ollut hyvä. Nuo arvothan ovat ihan normaaleja, mutta itselleni matalia, ottaen huomioon aikaisemmat arvot. Luulisin, että painonpudotuksellani on osittain vaikutusta, ainakin näin monesta paikasta lueskelin. 

"Douppausta"
Etsin myös tietoa hb-arvoista suhteessa liikuntaan ja suoristuskykyyn. Vähän erilaista tietoa löysin eri paikoista, mutta näillä hb-arvoilla ei ilmeisesti ole vaikutusta suorituskykyyni, koska ei kovin alhaisissa lukemissa kuitenkaan mennä, enkä ole ammattiurheilija. Silti päätin aloittaa rautakuurin. Haittaakaan siitä ei ole ja ehkä jossain vaihessa pääsen jälleen verta luovuttamaan. Oheen lisäsin D-vitamiinit, jotka olen koko talvelta unohtanut... Toisin sanoen aloin douppaamaan juuri puolimaratoonin harjoituskaudella ;) D-vitamiini ainakin kasvattaa puolustuskykyä ja välttyisin flunssilta ym. ja rauta ainakin auttaa korvien väliin, kun uskottelen sen vaikuttavan (tai ehkä vaikuttaakin) suorituskykyyni. Plasmanlaajentajat jätin väliin ;)

Tänään olisi ollut aivan ihanan aurinoinen lenkkisää, mutta halusin mennä salille juoksutunnille. Tämä olikin hyvä päätös, sillä tuli taas uutta infoa juoksusta siinä treenin ohessa. Kotiläksyäkin saatiin, vuorossa oli jalkaterän harjotteita. Salimatkat sujuivat kävellen pirtsakassa pakkassäässä. Ja jottei elämä menisi liian terveelliseksi, oli tänään illalla listalla kotitekosta pizzaa ja suklaata. Sitä jälkimmäistä oli listalla eilenkin ja ehkä aiemminkin tällä viikolla ;)

Tänään soi: Ihana Antti Tuisku - Hyökyaalto ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti