keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Kehonkoostumuksia ja uusia lajeja

Uutta ja vanhaa koostumusta
Vietin tänään päiväni Kisakallion urheiluopistolla kuntotreffeillä eli puoli vuotta sitten olleen kuntoremontin jälkitapaamisessa. Päästiin kehonkoostumusmittaukseen, kokeilemaan paria liikuntalajia ja muutakin mukavaa. Kehonkoostumusmittaus ei oikein kertonut mitään, sillä viime syksynä mittaus tehtiin eri laitteella ja näiden kahden laitteen (Tanita ja InBody) tuloksia ei voi verrata keskenään. En siis osaa sanoa oliko parannusta tullut, toivon mukaan lihasmassa olisi ehkä hieman lisääntynyt, mutta tämä jää nyt sitten arvailun varaan. Vertailin kuitenkin näiden kahden mittauksen tuloksia huvikseni ja ne ovat kyllä aivan erilaiset. En jaksa uskoa, että keskivartalon lihasmassani olisi vähentynyt 6 kg tai luumassani kasvanut 700 g. Lisäksi laitteet antoivat erilaisia viitearvoja, joten enpä nyt sitten tiedä mihin uskoa...

Päivä kuitenkin oli oikein onnistunut ja virkistävä keskellä työviikkoa ja oli kiva tavata omia ryhmäläisiä samalla. Liikunnan puolelta tarjolla oli 4 eri vaihtoehtoa, joista suuntasin GPS-suunnistukseen ja functional trainingiin. En ole suunnistanut sitten ala-asteaikojen, enkä siitä ainakaan silloin välittänyt. Nyt oli kiva päästä etsimään rasteja ja rämpimään pitkin metsää. Saimme valita kevyemmän reitin, joka eteni enemmän teitä pitkin tai haastavamman reitin, jossa pääsi rämpimään metsiin. Valitsimme viiden hengen ryhmämme kanssa tietysti tuon jälkimmäisen ja teimme sen vielä vaikeamman kautta. Välttelimme teitä ja menimme siitä, mistä reitti oli lyhyin, vaikka se tarkoittikin metsässä ja lumessa rämpimistä. Mutta siinä se hauskuus olikin. Hiki tuli ja tehostimme sitä vielä juoksemalla osan tieosuuksista. Vaikka olenkin asunut 20 vuotta metsän vieressä, en ole oikein koskaan ollut siitä hirveän innoissani, mutta nyt muuttui ääni kellossa. Lisää tällaista metsässä rämpimistä! Ehkä lähdemmekin kaverin kanssa kokeilemaan kuntosuunnistusta.

Toisena vuorossa oli functional training, jota en ollut ikinä kokeillut. Kyseessä oli toiminnallinen harjoittelu eli lihaskuntotreeniä hieman erilaisilla liikkeillä kuin mihin yleensä on tottunut. Artikkeli avaa lajin saloja hieman tarkemmin. Tämäkin oli kiva uusi tuttavuus ja osa liikkeistä hauskoja, niin että nauruksihan se välillä meni. 

Tänään soi: P!nk - Just Give Me A Reason

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti