maanantai 8. huhtikuuta 2013

Terveys ennen kaikkea

Muutama päivä sitten tuli sähköpostia HCR:n liittyen ja pääosassa siinä oli lähtöryhmät! Nousin kuin nousinkin yhtä ryhmää ylemmäs viime vuotisesta, jee!! Starttaan lähtöryhmässä viisi eli sininen juoksijanumero paidassa mennään. Tänä vuonna lähtöryhmiä on seitsemän eli yksi enemmän kuin viime vuonna, kun osallistujamäärä on kasvanut 1700 juoksijalla viime vuotisesta.

Viime päivät on menny lepäillessä selän venähdyksen takia. Tai siis lähinnä olen pitänyt liikuntataukoa, en niinkään ole vain huilinut kotona vaan liikkunu kivun sallimissa rajoissa ihan normaalisti. Alkuun kyllä vihlo niin, et piti vähän miettiä mitenpäin liikkui ja nukkui. Onneks pahin meni ohi päivässä ja siitä pikkuhiljaa on sit parantunut. Taas tajuu sen, miten tärkeetä on, et on saanu olla terveenä :) Tänään jo vähän suunnittelin, että lähtisin tallaamaan lenkkipolkua. Alaselkä kuitenkin edelleen tuntuu hieman oudolta ja kun siihen lisätään kunnon lumisade, niin jäi lenkki väliin (ainakin tähän mennessä iltaa). Ehkä ihan hyvä näin, ettei tuu otettua mitään riskejä. Huomenna kuitenkin kova hinku päästä sählyilemään :) Lepäilyn ohessa onkin sitten tullut jälleen tullut herkuteltua, kun on ollut illanistujaista, synttäriä ja laiskaa sunnuntaita. Herkut näköjään sitten on liikunnan korvike? Hah, ei sen näin pitäis mennä :P

Kun tarpeeksi motivoituu, voi lopputulos olla tämä ;)
Olen tässä jo useamman kuukauden ajan miettinyt lisä/jatko-opintoihin hakeutumista ja etsiskellyt erilaisia vaihtoehtoja. Hiljattain löysin avoimesta yliopistosta liikuntalääketieteen perusteiden kurssin ja kiinnostuin aiheesta. Kurssista olisi varmasti hyötyä niin itselleni kuin myös työssäni. Töissä olenki kokenut ravinnosta ja liikunnasta puhumisen haasteelliseksi. Ei se puhuminen niinkään ole haasteellista, mutta se miten saat potilaat motivoitumaan ruokavaliomuutoksiin, liikunnan lisäämiseen ja painonpudotukseen. Helpommin puhuttu kuin mitä toteutus potilaiden puolesta sitten on. Ja omasta kokemuksesta tiedän, ettei ne muutokset ja motivaation löytäminen ole helppoa. Kaikki kuitenkin tietävät mikä merkitys ruokavaliolla ja liikunnalla on terveyden kannalta. Ehkä tästä kurssista saisi lisäpotkua työelämään ja itsellekin hyviä vinkkejä. 

Viime viikon tsemppauksia, joissa vähän jäätiin suunnitellusta selän takia:
ma: juoksulenkki ja kotoista lihaskuntotreenii
ti, ke, to: -
pe: Sh'bam ja BodyPump
la, su: -

Tänään soi (ihan kirjaimellisesti soinu päässä koko päivän): Cheek - Syypää sun hymyyn

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti