sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kevään merkkejä

Vihdoin ja viimein pääsin tekemään vähän pitempää lenkkiä. Toissapäivänä kulki juosten semmoset 12,6 kilsaa. Ei niin pitkä lenkki kuin olin suunnitellut, mutta kuitenkin vähän sai tuntumaa yli kympin lenkkiin. Yritän vielä huomenna vetästä toisen pidemmän lenkin, niin katsotaan mitä elimistö sanoo. Toissapäiväsen lenkin jälkeen tuli vähän yhtä sun toista oiretta elimistöön. Melkeen koko matka tuli mentyä kovalla alustalla, liekö sillä vaikutusta. Sääret ja nilkat ovat kiristäneet ja vasen lonkka/reiden ulkosyrjä ilmottanu olemassa olostaan jokaisella askeleella, ei onneks kuitenkaa oo ollu kipee. Myös alaselkä on vähän oireillu välillä. Venytyksiä olen yrittänyt tehdä ahkeraan ja tänään kaupungilla pyöriessä tein reiden ulkosyrjän venytyksiä kavereiden iloksi keskellä kauppaa ja katuja :D Viikonloppuna on ollu kaikenlaista menoa, niin et on jalkojen päällä tullu oltua enemmän ja vähemmän ja kakspyöräselläki on mennä sotkettu. Aurinkoisen viikonlopun päätteeksi tuli kiskottua vielä 7 kilsan lenkki ja tuntu siltä, et rullas kevyesti ja vauhtiakin riitti. Kevään kunniaksi jätin juoksutakin, huivin, pannan ja sormikkaat kotiin ja mennä viipotin lenkin kevyemmällä vaatetuksella ja hyvin tarkeni :)

Huvittavaa näissä juoksun ja ylipäätänsä liikunnan seuraamisessa on se tilastointi ja ns. liikuntapäiväkirjat. Joskus aiemmin tästä jo kirjottelinki, mutta nyt tulee raportoitua näitä niin moneen paikkaan, että hyvä jos kaikki muistaa. HeiaHeia, Sports Tracker ja RunKeeper ovat jo vanhoja tuttuja, joista tuo viimeinen tosin on jo jäänyt pois käytöstä, kun Sports Tracker ja kumppanit syrjäyttivät sen. Näiden lisäksi pidän juoksupäiväkirjaa MyAsics:lla, jossa siis on suunniteltu valmiiksi juoksuohjelmani, jota olen enemmän ja vähemmän noudattanut. Tänään kokeilin ensimmäistä kertaa Runtastic:ia, joka on vähän vastaava kuin Sports Tracker. Näin ekan kokeilukerran jälkeen Runtastic tuntui jotenkin kivemmalta kuin Sports Tracker, mutta pitänee vielä testailla. Totta kai siirsin tämän uuden tulokkaan tämän päivän juoksutiedot vanhempaan kilpailijaan, jotta saan kaikki lenkit pidettyä samassa paikassa. Eikä siinä vielä kaikki, lenkit mennään usein sykemittarin kanssa, joka sitten raportoi keski- ja maximisykkeet, kalorinkulutuksen jne. Eli tämän päivän lenkki on nyt raportoituna kuudessa eri paikassa, jos lasken tämän blogin vielä mukaan :D Vähemmälläkin varmasti pärjäisi. On ainakin varmasti lenkki juostu, haha! Paperitöiksihän tämä liikunta menee :D

Matkalla varastoon, odottamaan ensi syksyä ja talvea.
Sähly loppui tällä viikolla tämän kevään osalta. Tai no ylihuomenna olisi virallisesti viimeinen kerta, mutta en pääse osallistumaan, joten tämä viikko jäi sitten viimeiseksi. Ehdottomasti jatkan kyllä syksyllä, jos ja kun sählyvuoro löytyy edelleen työpaikan liikuntakalenterista. Nyt olisi tarjolla futisvuoroa, mutta se taitaa jäädä väliin, sillä siellä en pärjäisi sitä vähääkään mitä sählyssä on osannu huitoa. Toki voin mennä juoksemaan futiskentälle, mutta se että saisin vielä kuljetettua palloa siinä mukana ja potkittua sitä fiksusti jonnekkin on aika hankala yhtälö. Jos joku vähän opettaisi tekniikkaa, niin olisi varmasti kiva kesälaji. Sählyn tilalle olisi kuitenkin kiva löytää jotain uuttaa kevään ja kesän ajaksi. Suunnistus on vahvana vaihtoehtona, mutta sekin toteutunee vain silloin tällöin.  

Näin tämä viikko:
ma: Energy
ti: sähly
ke: -
to: -
pe: juoksulenkki
la: -
su: juoksulenkki 

Tänään soi: Scooter - J'adore Hardcore

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti