torstai 18. huhtikuuta 2013

Vaikuttaako työ tai alkoholi treeniin?

Tämä viikko on treenien osalta menty pitkälti töiden ehdoilla. Näinhän ei pitäisi olla. Maanantaina olin suunnitellut meneväni salille ennen jumppaa, en ehtinyt kun jäin ylitöihin. Tiistaina oli tarkoituksena mennä työpaikan fysioterapian tiloihin tekemään lihaskuntotreeniä ennen sählyyn lähtöä. En tälläkään kertaa ehtinyt, kun tein ylitöitä niin kauan, että hyvä kun sählyyn kerkesin. Eilen vedin ylipitkän päivän (osittain ihan tarkoituksella) ja olin kotona klo 19.30, ei toivoakaan, että olisin jaksanut mihinkään 11 tunnin työpäivän jälkeen. Tänään oli tarkoituksena mennä lenkille, mutta olin jälleen ylitöissä ja kotona iski laiskuus, väsymys ja vesisade. Ei näin, ei todellakaan näin. Huomenna toivon pääseväni ajallaan kotiin ja lenkille ennen illan menoja.

Runsas kaksi viikkoa armonaikaa HCR:lle. Edelleenkään en lähde kovin suurin odotuksin liikkeelle. Ärsyttää jo valmiiksi, kun ei ole samanlainen fiilis kuin vuosi sitten ennen HCR:a. Silloin olin odotusta täynnä ja oikeasti treenannut. Odotan toki nytkin, mutta juokseminen tuntuu vähän pakkopullalta, eikä treeniä ole niin paljon alla. Kahdessa viikossa ei enää ihmeitä saada aikaan. Yritän huomenna ja/tai sunnuntaina vetästä pidemmät lenkit, viime sunnuntaina kun sekin jäi haaveeksi. Ensi viikolla yksi tai kaksi lenkkiä ennen 10 kilsan kisaa ensi lauantaina. Sitten pitääkin jo vähennellä treeniä ja sitä seuraavalla viikolla taitaa jäädä 1-2 kevyeen valmistavaan lenkkiin, sillä samalla viikolla on jo se todellinen rutistus. Bostonin maratonin tapahtumat vähän säikäyttivät, mutta toivon ja uskon, että HCR saadaan juosta turvallisin mielin.

Liikunnan kanssa tuoppiin voi valita sitruunaveden...
...ennemmin kuin siiderin.
Kaikkihan sen tietävät, että alkoholi ja liikunta eivät sovi yhteen. Itse olen aina pitänyt huolen, että liikunnat on jääny väliin, jos on yhtään siltä tuntunut, että edellinen ilta painaa päälle. Ja vaikka ei olisi painanutkaan, niin silti olen aina pitänyt huilipäivän ihan varmuudeksi. Pari annosta vettä väkevämpää ei seuraavan päivän treeniäni estä, mutta jos annoksia on mennyt useampia, niin sohvapäivä on ollut tiedossa. Viime aikoina ja tässä seuraavat pari viikkoa pyrin minimoimaan alkon käytön, että voin pitää kiinni suunnitelluista treeneistä ja, jotta elimistö ei juuri ennen koitosta kuivu liikaa tai aiheuta muitakaan ylimääräisiä harmeja. Vappu hieman sekoittaa siinä 3-4 päivää ennen starttia, mutta pitää pyrkiä silloinkin pitämään annokset pienessä. Tästä nyt saa käsityksen, että bilettäisin joka viikonloppu, kun pitää alkon käyttöä miettiä, mutta näin ei kuitenkaan ole. Ehkä tässä vaiheessa vain kiinnitän siihen enemmän huomiota :)
  
Tänä vuonna HCR:n jälkeen on tiedossa jatkobileet eli Night Run, mikä järjestetään ensimmäistä kertaa. Viime vuonna 3-4 tuntia juoksun jälkeen sain ihan hirveät vatsakrampit. Olin maalialueella syönyt jotain pientä ja pari tuntia myöhemmin söin kunnon ruokaa (salaattia runsailla täytteillä) ja jälkkäriä (mustikkapiirakkaa), kunnes krampit alkoivat salaatin loppupuolella ja pahenivat vielä jälkkärin aikana. Osa tästä oli varmasti jännityksen laukeamista, sillä vatsa oli kotiin päästyä hieman sekaisin. Mutta tästä johtuen hieman epäilyttää tuo Night Run. Kiva olisi mennä tapaamaan kanssajuoksijoita, mutta korkkarit taitavat jäädä kotiin ja alkoholin käyttö aika minimiin. Hieman ehkä ihmetyttääkin nuo jatkobileet, että ne ylipäätään järjestetään tuollaisen kovan suorituksen jälkeen. Toive kuitenkin oli tullut juoksijoilta. Toisaalta veikkaan jatkoista myös tulevan aika tervehenkiset :)

Tänään soi: Muse - Guiding Light

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti