lauantai 27. huhtikuuta 2013

Kisa numero 1: HCP 10 km

Ready to go!
Tämän vuoden kisakausi (haha, varsinainen kausi) on nyt sitten avattu. Tänään oli vuorossa HCP eli Helsinki Central Park -juoksu ja matkana 10 km. Tausta kisan takana on se, että kaverini puhui monesti viime syksynä, että haluaisi lähteä kokeilemaan juoksukisaa ja niinpä ostin hänelle synttärilahjaksi "juoksulahjakortin" ja hän päätyi sitten tähän kisaan. Sinne siis mentiin ja vaikka hurjat 3 kisaa olen aiemmin juossut, niin täytyy sanoa, että taas vähän jännitti. Ehkä se on ihan luonnollista ja terveellistä :) Sää suosi ja ei suosinut. Lämpötila oli joku 5-6 astetta ja kylmä tuuli. Yritin pukeutua sopivan kevyesti, mutta silti oli vähän liikaa päällä. Se odottelu kylmässä antaa vaikutelman, että lenkilläkin on kylmä, mutta kyllähän se pitäisi tietää, että lämmin siinä tulee.

Maaliviiva! Tosin tässä vielä ennen kisaa verryttelyalueena.
 Startissa oli normaaliin tapaan ruuhkaa, kun yhteislähdössä oli se 157 juoksijaa, mutta pian siinä pääsi omille urilleen ja melkeen koko matkan sitten juoksinkin yksin. Heti alkuun tuntui, että lähdin liian kovaa liikkeelle, mutta saman vauhdin pystyin pitämään koko matkan ajan. Sykkeet olivat pääasiassa 170 tienoilla ja se olikin keskisyke, maximissaan käytiin 178:ssa eli aika kovilla sykkeillä juoksin, mutta niin se on aina kisoissa ollut. 8-9 km kohdalla tuntui, että tulee vähän huono olo, mutta se meni ohi ja koko matka sitten menikin "perustuskasella" menolla. Viimeisen kilometrin tsempit ja loppukiri ja maalissa oltiin. Aikana 57.22!! Tähtäsin alle tunnin aikaan ja siihen päästiin, jeeeee!!! Edellinen kympin kisan aika oli 59.58 viime syksyn Midnight Run:ilta. Näitä kisoja ei periaatteessa voi vertailla, koska reitit kuitenkin ovat erilaiset ja itse koen Midnight Run:in hieman rankemmaksi, koska siinä on ainakin pari haastavampaa nousua, kun taas tässä oli vähän tasasempaa maastoa ja pienempiä mäkiä. Joka tapauksessa aika oli yli 2,5 minuuttia parempi, joten ihan varmasti parannusta on tullut reitistä huolimatta :)

Kisalehti tipahti hiljattain postiluukusta...
...ja sen mukana lähtölupa :)
Nyt tuli "testattua" välineetkin ensi viikkoa varten. Käsivarsitasku kännykälle (lue musiikille) oli varsin hyvä vaihtoehto ja sain kuulokkeidenkin johdot viriteltyä niin, etteivät häirinneet. Toinen nappikuuloke tosin ei meinaa asettua korvaan kunnolla ja siitä kuuluu musiikki hiljemmalla ja korjailin sitä nytkin vähän väliä. Sykevyö alkoi valumaan ja jouduin sitäkin korjailemaan useasti, joten vyötäkin pitää kiristää. Vaatteet toimivat, niistä en löytänyt valittamista :D Saa vain nähdä minkälainen on uusi kisapaita ja tietysti minkälainen sää osuu ensi viikolle.  

Viikko aikaa HCR:lle ja viimeiset treenit ja huilipäivät edessä. Vaikka treenit ovat jääneet vähemmälle kuin viime vuonna ja fiilis ei ole ollut niin hyvä, niin silti toivon pystyväni parantamaan aikaa ja tämä kisa antoi merkkejä, että se on ihan mahdollista. Viikon päästä tähän aikaan tiedän jo miten kävi. Vaikka palkintosijoille en päässyt tässä(kään) kisassa, niin omana palkintona söin jätskin ja suklaalevy myös lojuu tuossa vieressä. Palkintonsa kullakin ;)

Tänään soi biisi suoraan juoksukisasta: Queen - I Want To Break Free

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti