maanantai 1. huhtikuuta 2013

SportsTrackerin ja juoksulaukkujen ihmettelyä

Olen tässä viime aikoina käynyt kolmesti juoksemassa saman lenkin ja joka kerta saanut eri kilometrimäärän. Tai siis SportsTracker ne kilometrit on laskenu eriävästi, vaikka samaa reittii oon tallannu. Ekalla kerralla tuloksena 8,54 km, tokalla kerralla mentiin 8,12 km ja kolmannella 9,14 km. Ööööö? Tokalla kerralla kartasta näki, et selkeesti jäi metrejä puuttumaan, ku lenkki yhtäkkiä oikas aikamoisen matkan keskelle metsää. Mut mikähän näistä nyt sit ois se oikee km-määrä? Noilla kahdellakin eroa kuitenkin on 600 metriä, vaikka aika lailla reitit tuntuu menevän samoja uomia, mitä nyt pieniä mutkia eroja sinne tänne. Aprillia? Toivottavasti ei, sillä totta kai haluisin uskoo, et se tänään juostu 9,14 km ois paikkansa pitävä, ni vauhtiki vaikuttais paljon paremmalta :) Pikkusen ottaa päähän, ku ei nyt oikeesti tiiä et mikä oma vauhti tällä hetkellä on. Kyllähän se on ollut tiedossa, ettei se GPS:n piirtämä kartta ihan täysin metrilleen mene oikein.

Vyölaukku kerranki tukevasti paikallaan
Tänään kesken lenkin aattelin, et vetäisin vähän mäkitreeniä ja tiesin jo sopivan mäenki, mihin treenin keskittäisin. No, meni pari minuuttia, ku tajusin kantapään kautta taas, et tiet on edelleen jäässä. Ei taitais kovin hyvä pito olla mäessäkään, joten se treeni jäi väliin ja päätin vaan lönkytellä kotiin. Tänään otin myös pitkästä aikaa juoksuvyölaukun mukaan. Siitä on vähän ristiriitaisia kokemuksia, sillä joskus se on pysynyt hyvin paikallaan ja joskus ei sitten millään ja häirinnyt juoksemista, kun on heilunut ylösalas tai joutunut koko ajan korjailemaan. Olen miettinyt, että otanko HCR:lle mukaan tuon vyölaukun vai pelkän käsivarsitaskun kännykkää (lue musiikin vuoksi) varten. MP3 toisaalta olisi ihanan pieni ja mahtuisi juoksutrikoiden pikkutaskuun, mutta Spotify'lla olisi paremmat musavaihtoehdot kuin MP3:lla. Elämän suuria ongelmia :) Googlettelin myös juoksureppuja, mistä olen haaveillut hetken aikaa. Tämä siis lähinnä lenkkeilyä varten eikä kisoihin. Hintaa repulla tuntuu olevan ihan kiitettävästi (hyvät reput reippaasti yli 100 euroo), joten voi olla, että jää väliin, sillä käyttöä ei kuitenkaan ihan niin hirveesti olis. Tai vaihtoehtona sit ostaa vähän halvempi, millä ois vähemmän käyttöö, eikä vaatimustaso ois niin kova.

Tietää kyllä eilen tehneensä jotain, sillä vatsalihakset on sen verran kipeet ja tuntuu myös vähän muissakin lihaksissa. Aamulla tuntu, et jopa kaulan ja leuan lihakset oli jotenki jumissa :D Hyvin mahollista, et oon eilen väännelly liikkeitä vähän väärin ja hirveellä teholla, ni on tekniikka jääny matkalle. Kerran muistan yhellä tunnilla leukojen melkeen loksahtaneen, ku väänsin jotain liikettä pää tai lähinnä naama alaspäin pidemmän aikaa. Piti hetken aikaa sen jälkeen aukoo suutaan ettei jää leuat jumiin :D Ainaki semmonen oli tunne.

Tänään soi: Haloo Helsinki! - Vapaus käteen jää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti