sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Keskikesän puuhia

Kesä, juhannus ja aurinko ruohonjuuritasolla :)
Viikko vierähti sellaista vauhtia, etten perässä pysynyt ja blogikin vietteli hetken hiljaiseloa. Juhannukset on vietetty grillin ääressä ja treenit on pysyny kuosissa sitä ennen ja sen jälkeen. Ruokaa ja herkkuja olen syönyt, piste. Alkuviikon "kohokohta" oli rankkasadekuuro, johon onnistuin osumaan matkalla töistä salille ja tietysti ensimmäistä kertaa ikinä onnistuivat pyörän ketjut putoamaan paikoiltaan. Hetken mietittyäni ja käsiä liattuani sain ketjut paikoilleen ja sitten taivas repesi ja vesisade muuttui rankkasateeksi. Olin yltä päältä litimärkä parissa minuutissa. Salille oli kuitenkin jatkettava, kun spinningtunti oli alkamassa. Uitettuna koirana ja kädet mustana pyörän ketjujen rasvasta, pääsin kuitenkin perille. Onneksi tunti oli huippu ja pelasti päiväni!! En ollut käynyt kyseisen tunnin ohjaajan ohjaamilla tunneilla pitkään aikaan, mutta tiedän hänen olevan suosittu ja tunnit aina täynnä ja nyt taas muistin miksi näin on. Tunti oli loistava ja ihan vain ohjaajan ansiosta! Kyllä hyvä ohjaaja tuo aina oman lisänsä tunteihin :)

Tänään palailin kotiin juhannuksen vietosta hyvissä ajoin iltapäivällä ja ehdin hyvin paistatella päivää parvekkeella. Seurana oli luentopapereita ja anatomian kirja. Ribosomit, solulimat, epiteelikudokset ja lihaskudokset pyörivät parvekkeella ja jotain tuntui jäävän päähänkin, vaikka solun rakenne ja toiminta kyllä ovat vielä hakusessa. Solu kuitenkin on aika olennainen osa anatomiaa, kun kaikki kuitenkin rakentuu niistä, joten jotta jatkossakin jotain tajuaa luennoilla, niin solu ja sen toiminta lienee hyvä osata. Liikunnan kannalta tämän päivän opiskelusta jäi mieleen solussa oleva mitokondrio, joka tuottaa ATP-energiaa, mikä on liikkeen perusta. ATP-energiaa en sitten osaakaan selittää, mutta mitokondriokin voi kasvaa, mitä enemmän treenaa liikuntaa, joten lieneekö se syynä peruskunnon kasvamiseen? Tämä ei selvinnyt papereistani, mutta voisihan siinä olla perää.

Illan iloksi kävin pitkästä aikaa vetäisemässä juoksulenkin. Askel rullasi hyvin ja 50 minuutin lenkki meni kevyesti. Lämpökään ei haitannut menoa, vaikka mittari taisi näyttää vielä 23 astetta ja sen vuoksi otinkin varmuudeksi pienen vesipullon mukaan. Ilman sitäkin olisin pärjännyt ja jo alkutaipaleella toivoin, että olisin jättänyt koko pullon kotiin, sillä jouduin korjailemaan juoksuvyölaukkua vähän väliä. Matkan aikana mietin jälleen juoksukisoihin osallistumista. Midnight Run taitaa tällä tietoa jäädä väliin, mutta syksyllä voisi käydä jonkun kisan heittämässä. Huvin vuoksi ja urheilun kannalta ainakin :) 

Koin tällä viikolla takapuolikriisin, kun ostin uudet bikinit. Nyt alkoi takapuolen kiinteyttäminen, vaikkei se tämän kesän rantakuntoon enää ehdikään vaikuttamaan. Pitäisi keksiä hyvä "peppujumppa", jotta saan takapuolen kuriin. Ja miksei reidetkin siinä sivussa. Ja vatsa. Ja kaikki muukin.

Tätä viikkoa peruspyöräilyjen lisäksi:
ma: -
ti: spinning
ke: sali+Sh'bam
to, pe, la: -
su: juoksulenkki

Tänään soi: Redrama feat. A.J. McLean - Clouds

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti