sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Terveysruoka-aineita ja perusruokaa

Kaupassa käydessä tulee joskus osteltua jotain uutta ja välillä outoakin ruoka-ainetta. Kesällä Virosta mukaan tarttui kama-jauhetta ja tänään kaupassa haahultuani, osui silmään paahdettu ja rouhittu pellava + mustikka -jauhesekoitus ja pitihän sitä saada. Se sisältää runsaasti kuitua, omega-3:sta, antioksidantteja ja yllättävän paljon myös proteiineja ja magnesiumia. Ajattelin lisäillä tätä ainakin perusrahkasmoothieiden joukkoon ja milloin minnekin kuitupitoisuutta lisäämään. Ei ollut ollenkaan pahanmakuista :) Pitäisikin joskus mennä johonkin ekokauppaan tai vastaavaan katselemaan mitä kaikkia terveysruoka-aineita olisi tarjolla. Aiheesta innotuneena googlettelin myös hieman tietoa ns. superfoodista mikä siis on ruoka-aine, missä on korkea ravintoarvo. Suomalaisille niistä tutuin lienee kotoisa mustikka. Ainakin maca, gojimarjat, raakakaakao (ja sitä myötä myös raakasuklaa totta kai ;) ) ja lucuma herättivät kiinnostusta, joten pitänee sinne ekokauppaan joskus eksyä.

Viime päivien puheenaihe (myös täällä blogissa) on ollut flunssa, joka nyt alkaa helpottamaan ja huomenna suuntaan takaisin töihin. Tekee kyllä terää päästä pois täältä neljän seinän sisältä, jossa olen kauppareissuja lukuunottamatta notkunut keskiviikkoillasta alkaen. Sosiaalinen elämäni on rajoittunut niihin posti/kauppareissuihin. Aina en ole ollut varma miten ääni toimii, kun ei ole tullut puhuttua koko päivänä, joten moin sanominen on saattanut osittain jäädä kurkkuun kähisemään :D Jalat kovasti haluaisivat suunnata takaisin salia kohden, mutta ehkä vielä hyvä huilata, ettei tarvitse tukehtua yskänpuuskaan kesken jumppatunnin.

Valotus veti taas värit oudoiks.
Nyt kun makuaistikin alkaa palata ja ruoka maistua, niin listalla oli tänään muuta kuin keittoa ja leipää. Onnistuin kerrankin saamaan aikaiseksi hyvää jauhelihakastiketta. Resepti meni jotakuinkin näin:
- 400 g jauhelihaa
- purkki paseerattua tomaattia
- sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- vajaa 1 dl juustonmakuista ruokakermaa 
- tuoretta basilikaa
- suolaa, pippuria, chiliä ja ehkä jotain muutakin maustetta?

Kaikki vaan sekaisin ja hyvää tuli :) Mukaan tietysti täysjyväspagettia. Lisäksi tässä sairastaessa on tultu katseltua telkkarista päiväsaikaan kaikenlaisia ohjelmia ja myös kokkiohjelmat tulivat tutuiksi. Jostain sain vinkin, että esim. tomaattipastaa tehdessä, ei kannata keittää pastaa vedessä, vaan tomaattikastikkeessa, jotta tulee paremmin makua. No, laitoinpa tämän testiin (ainakin osittain) ja lorautin keitinveden joukkoon paseraattua tomaattia ja täytyy sanoa, että kyllä se spagetti vähän tomaatille maistui. 

Tänään soi: The Voice Kids

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti