sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Mässynmässyn - ei enää!!

Syksy, pimeä, sokerinnälkä, ei oo tekemistä, itsensä palkitseminen työpäivän jälkeen tai jostain muusta syystä, viikonloppu, opiskelun innoittaminen... Siinä syitä herkutteluun. Todellisuudessa yksikään niistä ei ole kunnon syy. Herkuttelu on taas viime aikoina lähtenyt käsistä ja tuntuu, että paino nousee eli joku roti tähän hommaan pitää saada! Huomenna siis alkaa herkkujen ja mässäämisen vähentäminen, koska en enää kestä tätä. Tämä päivä on jo menetetty tapaus herkuttelun takia, joten sen takia vasta huomenna on aloituspäivä. Vielä parempi on kirjoittaa tämä tänne, niin en kehtaa niin paljon lipsua :D Tein muutaman "säännön" itselleni:
Enemmän tätä.
1. Kerran viikossa saa pitää herkkupäivän, mutta sekään ei tarkoita yltiöpäistä herkuttelua.
2. Ulkona saa käydä syömässä, kunhan vähän katsoo mitä tilaa.
3. Jos on kylässä/töissä ja siellä on tarjolla jotain herkkua, voi sitä vähän syödä. Aina parempi jos ei maistakaan.
4. Normiruokaa saa syödä niin kuin ennenkin, muttei mitään kaloripommeja. (En kyllä muutenkaan kotona tee mitään hirveän kaloripitoista ruokaa.)
5. Ei turhaa napostelua/närppimistä ruokailujen välissä.

Ja vähemmän tätä.
Näillä siis liikkeelle. Katsotaan miten pitkälle tällä jaksan, toivon mukaan ainakin jokusen viikon. Tärkeää on myös, etten ole liian ankara, koska monesti töissäkin potilaille totean, että jos vetää liian tiukasti, on todennäköistä, että jossain vaiheessa retkahtaa.

Tänään soi myös: PMMP - Merimiehen vaimo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti