torstai 3. lokakuuta 2013

Vaihtelua treeniin

Lueskelin Fit-lehteä (10/13) ja sieltä silmiini osui artikkeli, missä käsiteltiin treenaajan "syntejä". Itselleni kolahti kaksi kohtaa: haasteiden puuttuminen ja rääkkitreenaaminen. Vaikka kestävyys- ja lihaskunto ovat kasvaneet, niin silti tuntuu, etten tarpeeksi lisää painoja tai juokse tarpeeksi kovaa, vaikka kapasiteettia olisikin. Ratkaisuna tähän tarjottiin juuri itsensä haastaminen. Myös rääkkitreenaamiseen sorrun eli vedän liian kovatehoisia treenejä kerta toisensa jälkeen. Peruskestävyyskausi (6-8) viikkoa tekisi terää, jonka jälkeen tehokkaissakin jumpissa kehittyisi paremmin. Kolmaskin kohta vähän sivusi myös itseäni eli jumittaminen. Käyn osittain paljon samoilla jumppatunneilla ja tiedän salilla olevan tunteja, joita en ole edes testannut. Lisäksi vedän samoja lenkkejä samoilla vauhdeilla, joten siinäkin olisi parantamisen varaa. Eli vaihtelua peliin. Itsensä haastaminen näistä on ehkä helpointa, koska painoja pystyy lisäilemään helposti ja kokeilemaan rajojaan. Pk-harjoittelu ja uusien tuntien testaaminen onkin sitten vähän toinen juttu. Lähinnä ehkä korvien välissä, että osaa hidastaa tahtia ja viitsii mennä kokeilemaan erilaisia tunteja niiden tuttujen sijasta.

Tällä viikolla olen päässyt takaisin normiruotuun liikunnan suhteen. Maanantaina vetäisin Energyn ja tiistaina sählyn. Huomasi kyllä, että ei ole kunto vielä kohdillaan pitkän sairastamisen jälkeen. Sählyssäkin menin ihan mielelläni vaihtoon, vaikka yleensä sinne en halua mennä. Tosin asiaan saattoi vaikuttaa sekin, että pelasimme puolta isommalla kentällä kuin yleensä. Jalat hapottavat aika lailla nyt kahden päivän levon jälkeen. En muista milloin viimeksi etureidet olisivat olleet näin kipeät ilman, että olen ollut salilla tai lihaskuntojumpassa. Eikä mikään ihme, sillä yli viikon mittainen infektio (esim. juuri tuo flunssa) saattaa laskea kestävyyskuntoa jopa 15 %. Mutta tästä se taas lähtee :)

Niken uudet treenishortsit löysivät uuden kodin toissapäivänä, vaikkei ulkona enää hellettä olekaan. Kiva päästä testaamaan, sillä ainakin jalassa olivat ilmavan kevyet :)

Tänään soi: telkkari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti