maanantai 21. lokakuuta 2013

Vesiurheilua ja eväitä

Kaverini puhui viime viikolla uimisesta ja koko loppuviikon pyörittelin päässäni uinti-ideaa. En ole käynyt uimassa varmaan vuoteen, ellei lasketa kesän järvipulikointia. Vesijuoksusta on vieläkin pidempi aika. Jokin päähänpinttymä siitä uinti-ideasta viime viikolla tuli ja tänään päätin jumpan sijasta suunnata uimahallille. Lähimmälle hallille on 10 minuutin pyöräilymatka, mutta en varmaan koskaan ole tajunnut hallin oikeasti olevan niin lähellä. 45 minuuttia vetelin allasta päästä päähän vesijuoksemalla ja siihen päälle 15 minuuttia uintia. Kivaa vaihtelua pitkästä aikaa ja varmasti tehokasta. Veikkaan, että huomenna tuntuu ojentajissa ja reisissä. Aion kyllä jatkossakin mennä uimahallissa vierailemaan, enkä usko, että sitä kertaa tarvitsee odottaa vuotta :)

Meillä ei ole töissä ruokalaa ja kannankin joka päivä eväät töihin. Syön usein salaatteja, mutta myös "oikea" lämmin ruoka kuuluu valikoimiini, mikäli olen jaksanut/ehtinyt kokata. Laiskojen päivien (en ole jaksanut kokata/ajatella kaupassa mitä haluan syödä) ruokavalio on usein kaurapuuroa, rahkaa+ananastölkki/pilttipurkki tms, nuudeleita tai joskus kaupan valmisporkkana/pinaattikeittoa tms. Joka tapauksessa tykkään syödä salaatin tuoreeltaan, enkä tee sitä edellisenä päivänä (aamusta puhumattakaan, koska siihen ei ole aikaa), jottei se vety ja lässähdä. Niinpä pakkaan mukaan salaatinlehdet, kurkunpätkän, tomaattia/paprikaa/avokadoa/ananasta tms. sellaisenaan ja lisäksi omassa purkissaan raejuustoa, mitä on on aina pakko olla salaatin joukossa. Mukaan lähtee jokin ruokaisampi osa myös, mikä yleensä on tonnikalaa, mutta välillä myös kanaa tai lohta ja joskus halloumia tai mozzarellaa. Tonnikalaa ostan yleensä annospusseissa, koska tölkit ovat usein turhan isoja ja mauottomia. Tai jos niissä on jokin kastike mukana, niin sitä on turhan paljon. Töissä sitten alkaa pilkkominen ja salaatin teko, joka vie hetken aikaa, mutta ainakin on tuoretta ja hyvää. Salaatti luonnistuu helposti ilman leikkuulautaa, joten kannatan sen tekoa juuri ennen syömistä :)

Perussalaattiainekset
Tonnikalaraejuustosalaatti kuulostaa vähän tylsältä ja välillä sitä se onkin, kun tarpeeksi usein syö. Onneksi välillä voi heittää mukaan pähkinöitä, siemeniä tai krutonkeja. Huono puoli tässä ruoassa on se, että iltapäivästä alkaa pikkuhiljaa tulemaan nälkä ja kotiinpäästyä en malttaisi tehdä ruokaa, vaan napostelen jotain jo etukäteen. Ratkaisu? Syö esim. leivänpala salaatin lisänä tai jotain pientä välipalaa iltapäivällä. Jonkun kerran tätä olen yrittänyt mutta toteutus on jäänyt heikoksi. Työpöydän laatikossa on kuivattuja hedelmiä, joiden olemassaolon tosin yleensä unohdan. Niinä päivinä kun menen töistä suoraan treeneihin, välipala on mukana, mutta muuten sitten maha kurnii kotiin lähtiessä. Voisi sitä ruokarytmiä taas opetella...

Tänään soi: telkkari 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti