lauantai 9. helmikuuta 2013

Elämäntapamuutokset vs dieetit

Vaaka näytti pari päivää sitten -1 kg!! Jee!! Periaatteessa mun ei tarviis enää tiputtaa painoa, mutta kun ne 4 kiloa on tullu takas ni niistä myös haluisin vielä eroon. Missään tuo 4 kiloa ei näy paitsi vaa'assa, vaatteet mahtuvat päälle siinä missä ennenkin ja kaikki sanovat ettei sitä mistään huomaa. Enemmänkin se on ehkä omien korvien välissä. 

Lueskelin Fit-lehteä ja siellä oli artikkeli Lotta Backlundista, joka myös oli pudottanut 25 kiloa. Artikkelissa hänkin totesi, että "Tuntuu, etten ole joutunut luopumaan mistään. Olen vain oppinut tuntemaan rajani." Tähän kyllä yhdyn ja erityisesti tuohon ensimmäiseen lauseeseen. Painonpudotusurakkaani kutsun enemmänkin nimellä elämäntapamuutokset sillä paino alkoi pudota, kun vhän katsoi mitä suuhunsa laittaa ja käänsi liikuntavaihteen päälle, ei siis mitään dieettejä. En todellakaan koe joutuneeni luopumaan mistään, sillä jos siltä tuntui, että halusi suklaata, niin sitten sitä söi. Tai jos lähti ulos syömään ja teki mieli pizzaa, niin pizza silloin tilattiin. En ns. rankaissut itseäni siitä, jos herkuttelin eli en vetänyt sitten mitään tiukkaa muutaman päivän kuuria siihen päälle. Ja tämä toimi. Liikuntaa se 3-5 tuntia viikossa on ihan kohtuullinen määrä ja suositusten mukainen. Kaloreita en mielelläni laske, vaikka hyvin kyllä tiedän minkä verran tietyt ruoat/herkut sisältävät kaloreita. Välillä menee se vähäkalorisempi vaihtoehto ja välillä ei.

Fit 1-2/2013
Elämäntapamuutokset siis kunniaan! Ei niillä dieeteillä pitkälle pääse, nimimerkillä kokemusta on. Mistään ei pidä, eikä tarvitse luopua, jos vain osaa asettaa vähän rajoja itselleen ja nauttii lopusta :)

Tänään soi: Chisu - Kohtalon oma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti