lauantai 23. helmikuuta 2013

Luulisi juoksemisen olevan helppoa, mutta...

Kävin toissapäivänä pitkästä aikaa vetäsemässä kunnon lenkin. SportsTracker tosin mukavasti lakkas toimimasta tai no oikeestaan kännykästä loppu akku vaan pari painallusta ennenku kerkesin tallentaa lenkin tiedot. Kiva fiilis ku kännykkä yhtäkkii sanoo näkemiin ja pimenee. Onneks kerkesin näkee minuutit ja kilometrit ja suunnilleen muistinki, mut oishan se ollu kiva nähä mistä reitti meni ja millä nopeuksilla, varsinki ku tän mahtavan suuntavaistoni kanssa menin ihan eri reittiä ku alunperin piti. Toisaalta olen aika pitkään selvinnyt lenkit ilman SportsTrackeria, joten ei tässä maailmanlopun partaalla olla :) Lopputulos oli kuitenkin reilu 12 kilsaa ja hyvä fiilis. Näitä lenkkejä pitäiski nyt alkaa toteuttaa useemmin, jos haluun toukokuussa parantaa aikaa.

Suosikkituntejani
Eilen kävin myös salilla, siis ihan oikeasti salilla tempomassa niillä laitteilla. Tätä ei ookkaan ihan hetkeen tapahtunu, varmaan pariin vuoteen. Kaikkein kummallisimpiin härveleihin en kuitenkaan uskaltanu mennä. Lihaksissa kyllä tuntuu, et kaippa sitä jotain siellä sai aikaseks. Painojen kanssa oli hakemista ja joidenki laitteiden toimimista piti hetki kans miettiä. Saliohjelman ku vielä jostain keksis, ni ois helpompi käydä pumppailemas niit laitteita. Salilla käyminen hyvin tukisikin juoksemista, koska saisin kehitettyä juuri niitä lihaksia, mitä juoksussa tarvitsee. Kerran juoksutunnilla ohjaaja otti minut silmätikukseen, koska juoksuasennossani oli parantamisen varaa. Alkuun en tykännyt olla silmätikkuna, mutta kun tajusin, että se on omaksi parhaakseni, niin otin mielelläni vinkit vastaan. Kuulemma tarviisin pakaroihin lisää lihasvoimaa, koska se näkyy juoksuasennostani. Jännitän myös liikaa olkapäitäni/hartioitani, minkä itsekin tiesin ja olen siitä yrittänyt päästä eroon. Sainkin muutamia vinkkejä pakaroiden lihasvoiman parantamiseksi ja välillä niitä olenkin muistanut tehdä.  

Eipä sitä tuolla lenkkipolulla omaa juoksuasentoaan pysty katsomaan ja kun juoksuharrastus on aloitettu pisteestä nolla, niin aika ulalla sitä on miten juokseminen pitäisi oikein tehdä. Luulisi, että juokseminen on helppoa, mutta siinä onkin kaiken maailman juttuja, mitä pitäisi huomioida. Olen kokenut nuo sisäjuoksutunnit hyödyllisiksi, koska aina saa uutta vinkkiä juoksuasennosta, tekniikasta jne. Kunhan vain muistaisi niitä toteuttaa. Toivon mukaan keväällä alkaa jälleen juoksukoulu ulkona, mikä oli myös mukava ja hyödyllinen tuttavuus viime vuonna.

Lopuksi vielä päivitys mässäyslistastani, mikä alkoi kummasti taas täyttyä :P Keskiviikkona vähän jo herkuttelin töissä, mut sen jälkeen pari päivää onki tullu herkuteltuu enemmän. Kuitenki vähemmän ku viime viikolla, joten kaippa siitä listasta on jotain hyötyy ollu. Lisäks posti toi kivan paketin pari päivää sitten. Tilasin parit treenivaatteet ja paketista löytyki Niken toppi ja Puman trikoot, jee!! Uudet vaatteet on aina kiva laittaa päälle, tuo vähän lisää treeniin, ainaki sen ekan kerran :) Testiin menevät ensi viikolla.

Tänään soi: Gigi D'Agostino - L'Amour Toujours

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti